Actualitat

 • Divendres, 27 de març de 2015

  The Lancet Neurology, amb investigadors de l’IDIBAPS, ha presentat a Barcelona els avenços en encefalitis autoimmunes

  Avui acaba la conferencia internacional organitzada per la prestigiosa revista Lancet Neurology a Barcelona per parlar dels darrers avenços científics i clínics en el camp dels trastorns autoimmunes que afecten al sistema nerviós central. En aquestes jornades hi participen, entre d’altres, el Dr. Josep Dalmau, investigador ICREA a l’IDIBAPS, on lidera el Grup Patogènesis de malalties neuronals autoimmunes, i professor de Neurologia a la Universitat de Pennsylvania; el Dr. Francesc Graus, cap del servei de Neurologia de l’Hospital Clínic; i la periodista nord-americana Susannah Cahalan, autora del llibre Brain on Fire, en el que explica la seva experiència fins que va ser diagnosticada d’una encefalitis autoimmune, una malaltia poc coneguda fins aleshores.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 26 de març de 2015

  Es celebra la Segona Jornada d’Innovació de la Càtedra de Diabetis de l’IDIBAPS

  Els passats dies 13 i 14 de març I’IDIBAPS va acollir el segon curs de formació continuada de la Càtedra AstraZeneca d’Innovació en Diabetis. Amb l’objectiu de transmetre l’interès i el valor de la recerca per entendre, prevenir i curar la diabetis i les seves complicacions, en aquesta segona jornada es van tractar, principalment, tres temes: els beneficis de la pràctica de l’exercici físic en persones amb diabetis; l’ús de nanovacunes en l’àmbit de les malalties autoimmunes i la diabetis; i els nous prototips de mini-pàncrees artificials.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 16 de març de 2015

  El Dr. Elías Campo, premi Fundación Lilly d’Investigació Biomèdica 2015

  La Fundación Lilly ha concedit els Premis d'Investigació Biomèdica 2015 en les categories d'Investigació Preclínica i Clínica, respectivament, al Dr. Miguel Beato, investigador, fundador i primer director del Centre de Regulació Genòmica (CRG), i al Dr. Elías Campo, director de Recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona i cap de l’equip IDIBAPS Oncomorfologia funcional humana i experimental. Aquests premis reconeixen la trajectòria científica d’excel·lència d’investigadors que han contribuït a una investigació Biomèdica d’alta qualitat a Espanya.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 5 de març de 2015

  El Dr. Barberà, coordinador del nou programa d'investigació en hipertensió pulmonar del CIBERES

  El Dr. Joan Albert Barberà coordina el Programa Corporatiu de Recerca (PCI) sobre Hipertensió Pulmonar que ha posat en marxa el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Respiratòries (CIBERES), dependent de l'Institut de Salut Carlos III. L'objectiu d’aquest programa és identificar marcadors que ajudin al diagnòstic de la hipertensió pulmonar i trobar noves dianes terapèutiques per a aquesta malaltia. El Dr. Barberà és pneumòleg de l'Hospital Clínic, cap del grup IDIBAPS Mecanismes fisiopatològics de les malalties respiratòries i investigador del CIBERES.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 4 de març de 2015

  El Dr. Joan Rodés distingit amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

  El Dr. Joan Rodés, antic director de l’IDIBAPS i de l’Hospital Clínic, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i coordinador del nou Pla estratègic nacional per a l’hepatitis C, ha estat un dels tres guardonats amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. El Dr. Rodés rep aquest reconeixement per la tasca que ha desenvolupat durant més de 40 anys en el món de la medicina i per la seva recerca en l’àmbit de les malalties del hepàtiques.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 30 de març de 2015 · Cicle de divulgació científica "A la Recerca de la Salut"

  Dr. Àlex Iranzo

  Membre de l’equip Neurofisiologia i estudis funcionals del sistema nerviós, IDIBAPS i metge de la Unitat Multidisciplinar de Trastorns del Son de l’ Hospital Clínic de Barcelona.

  Los trastornos del sueño
  Dia:
  30/03/2015
  Lloc:
  Auditori Centre Cívic Urgell (Comte d’Urgell 145).
  Horari:
  18:00h
 • dijous, 16 d'abril de 2015 · Jornada

  Francisco Lozano (IDIBAPS) i d'altres

  Innovació Oberta en Biomed
  Dia:
  16/04/2015
  Lloc:
  Sant Pau Recinte Modernista C. Sant Antoni Maria Claret, 167. 08025 Barcelona
  Horari:
  09:30

Més actes