Actualitat

 • Dimarts, 23 de juny de 2015

  El Dr. Antoni Sisó rep el premi a la Trajectòria Investigadora en Atenció Primària de la Societat Espanyola de Medicina Familiar

  La Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) ha premiat al Dr. Antoni Sisó en la categoria de “Trajectòria Investigadora en Atenció Primària”, guardó que li ha estat entregat durant el Congrés de la semFYC que ha tingut lloc entre l’11 i el 13 de juny a Gijón. Els premis de la semFYC són de caràcter anual i s’atorguen a la trajectòria professional dels especialistes en Medicina Familiar en cinc categories diferents: universitat, innovació, docència, investigació i "tota una vida".

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 16 de juny de 2015

  L'IDIBAPS presenta el primer biobanc del món amb ADN antic de mostres humanes

  L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) posa en marxa el primer biobanc del món amb ADN antic de mostres humanes, gràcies a la col·laboració amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Es tracta d'una col·laboració entre dos centres CERCA del sistema català de recerca que han presentat avui el Dr. Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS, el Dr. Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC, el Sr. Francesc Tarrats, director del MNAT i el Sr. Joan Pluma, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 12 de juny de 2015

  El Dr. Elías Campo, premi Eugenio Rodríguez Pascual per les seves contribucions al diagnòstic i teràpies contra el càncer

  El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona, responsable de l'equip Oncomorfologia funcional humana i experimental de l'IDIBAPS i catedràtic d'Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat reconegut amb el Premi Eugenio Rodríguez Pascual per les seves contribucions al diagnòstic i teràpies contra el càncer. En concret per la recerca sobre el linfoma de cèl·lules del mantell i el càncer de laringe. El premi el va rebre de mans del Ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, D. Alfonso Alonso, en un acte celebrat el passat 10 de juny al Casino de Madrid.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 10 de juny de 2015

  L’IDIBAPS acull la jornada “Estrategia en l’Horizon 2020- Repte social 1: salud, canvi demogràfic i benestar”

  El passat dilluns 8 de juny, prop de 100 representants d’empreses, entitats de recerca, hospitals, universitats i administracions del sector de la salut van assistir a la jornada Estrategia en el Horizonte 2020 – Salud; Reto Social 1 “Salud, cambio demográfico y bienestar”. Amb l’objectiu principal de parlar sobre estratègia i posicionament actual i futur entorn al Repte Social 1 del programa Horizon 2020, també es varen presentar altres oportunitats de finançament en el marc del mateix programa per a entitats del sector de la Salut o vinculades a aquest. La jornada la van organitzarel Centro para el DesarrolloTecnológico Industrial (CDTI), l’IDIBAPS conjuntament amb ACCIÓ i l’AGAUR de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Grup Connect- EU Salut.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 8 de juny de 2015

  L'estudi de l'epigenoma identifica una connexió entre longevitat cel·lular i càncer

  Investigadors de l'IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona (UB) lideren un estudi, que publica avui la prestigiosa revista Nature Genetics, en el que revelen una connexió inesperada entre els canvis epigenètics associats a la maduració dels limfòcits i els observats en càncer. Tots dos processos comparteixen modificacions similars en àmplies regions del genoma. El treball, dirigit pel Dr. Iñaki Martín-Subero, investigador del Departament d'Anatomia Patològica, Farmacologia i Microbiologia de la UB i de l'IDIBAPS, analitza per primera vegada l'epigenoma durant la maduració cel·lular dels limfòcits B, les cèl·lules del sistema immune encarregades de produir els anticossos, i proporciona els mapes epigenètics de cada pas d'aquest procés.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dimecres, 1 de juliol de 2015 · Seminari

  Zuzana Storchova, PhD

  Max Planck Institute of Biochemistry, Germany

  From Down's syndrome to cancer: How aneuploidy alters cell physiology
  Dia:
  01/07/2015
  Lloc:
  Auditori Esteve.  CEK.  Rosselló 149-153, Barcelona 
  Horari:
  10h.
 • dimecres, 1 de juliol de 2015 · Seminari UB. Facultat de Medicina

  Dr. Pere Roca-Cusachs

  Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC), University of Barcelona

  Understanding the cell-extracellular matrix mechanical link: from molecular roles to emerging behaviors
  Dia:
  01/07/2015
  Lloc:
  Aula 11 Facultat de Medicina Campus Casanova-Clínic, UB
  Horari:
  13:00h
 • dilluns, 6 de juliol de 2015

  Els Juliols 2015: Cursos d’estiu oberts a tothom!

  Investigadors IDIBAPS participen en una nova edició d’Els Juliols UB:

  Dia:
  06/07/2015
  Lloc:
  Universitat de Barcelona. Edifici Històric. Gran Via 582. 08011 Barcelona
  Horari:
  09.30
 • dijous, 9 de juliol de 2015 · IDIBAPS IN-HOUSE SEMINAR

  Dr Aleix Prat

  IDIBAPS Team Leader: Translational genomics and targeted therapeutics in solid tumors

  Overcoming treatment resistance in luminal breast cancer
  Dia:
  09/07/2015
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h

Més actes