Actualitat

 • Dilluns, 21 de maig de 2018

  Investigadors de l'IDIBAPS desxifren com funciona el genoma de la leucèmia

  Investigadors de l'IDIBAPS revelen per primera vegada l'epigenoma complet de la leucèmia limfàtica crònica, el tipus de leucèmia més freqüent. L'estudi, publicat avui a la revista Nature Medicine, proporciona un mapa en alta resolució de les funcions del genoma i suposa una nova aproximació a la investigació molecular del càncer. La comparació del mapa de la leucèmia amb el mapa de les cèl·lules sanes revela centenars de regions que canvien la seva funcionalitat en la leucèmia que ajuden a comprendre millor la malaltia i representen dianes potencials per al desenvolupament i aplicació de noves teràpies.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 18 de maig de 2018

  L'IDIBAPS acollirà la Basic School of Hepatology 2018 de la Societat Europea per a l'Estudi del Fetge (EASL)

  L’IDIBAPS, centre associat al CIBEREHD, serà la seu de la EASL Basic School of Hepatology 2018 que se centrarà en el camp de la Biologia Vascular Hepàtica. Durant 3 dies, 36 alumnes que poden procedir de qualsevol centre europeu participaran de les activitats programades que inclouen conferències State-of-the-Art, diferents seminaris teòrics, tallers experimentals i activitats pràctiques. Els directors de la School són Jordi Gràcia-Sancho i Mercedes Fernández, tots dos investigadors de l'IDIBAPS i CIBEREHD. La major part del professorat són també investigadors associats al CIBEREHD i CIBERBBN.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 16 de maig de 2018

  L'IDIBAPS participa en un projecte per determinar l'eficàcia de tractaments personalitzats d'immunoteràpia en limfomes no-Hodgkin

  Investigadors de l'IDIBAPS participen en el projecte IMLINFO (Xarxa Transfronterera de Immunoteràpies Personalitzades per a Limfomes no-Hodgkin) per determinar, mitjançant assajos in-vitro, l'eficàcia de nous tractaments d'immunoteràpia en limfomes no-Hodgkin (LNH). El projecte rep finançament de la 2a Convocatòria del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA), programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre els tres països. La coordinadora de l'estudi és Patricia Pérez-Galán, investigadora de l'equip Fisiopatologia i Bases Moleculars en Hematologia de l'IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 16 de maig de 2018

  Un nou estudi explora la genètica de la immunodeficiència comuna variable

  Un equip d’investigadors liderat per Ferran Casals a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Manel Juan a l’Hospital Clínic - IDIBAPS y Sant Joan de Déu ha explorat possibles models genètics per a la immunodeficiència comuna variable en un nou treball publicat a la revista Frontiers in Immunology. El primer autor de l’estudi és Guillem de Valles-Ibáñez, de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE: CSIC-UPF) i la UPF.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 10 de maig de 2018

  Investigadors del Clínic-IDIBAPS reben premis extraordinaris de doctorat i del Claustre de Doctors de la UB

  Quatre investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS han estat guardonats en l’entrega dels Premis del Claustre de Doctors de les edicions 2016 i 2017 i dels premis extraordinaris de Doctorat corresponents als cursos 2014-2015 i 2015-2016 concedits per la Universitat de Barcelona. L’acte va tenir lloc el passat 19 d’abril al Paranimf de l’Edifici Històric de la UB.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dimarts, 29 de maig de 2018 · Neuroscience Seminar

  Anna Castañé, PhD

  Postdoctoral Researcher. Systems neuropharmacology

  Glial glutamate transporter 1 blockade in ventral mPFC to achieve rapid antidepressant-like effects in rats
  Dia:
  29/05/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium CEK Building C/ Rosselló, 149-153 08036 – Barcelona  
  Horari:
  15:00
 • divendres, 1 de juny de 2018 · Campus Clinic Cancer Seminar

  Meritxell Gironella, PhD

  IDIBAPS Researcher. Gastrointestinal and pancreatic oncology

  MicroRNAs in digestive cancers as biomarkers and new therapeutic targets
  Dia:
  01/06/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium CEK Building C/ Rosselló, 149-153 08036 – Barcelona     
  Horari:
  13:15
 • dimarts, 26 de juny de 2018 · Neurosciences Seminar

  Analía Bortolozzi, PhD

  IDIBAPS Researcher Systems neuropharmacology

  Non-viral nucleic acid strategies in animal models of Parkinson's disease
  Dia:
  26/06/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium CEK Building C/ Rosselló, 149-153 08036 – Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes