Actualitat

 • Divendres, 29 de juliol de 2016

  La teràpia cel·lular és eficaç per tractar les fístules en la malaltia de Crohn i evitar el quiròfan

  Una teràpia amb cèl·lules mare procedents del greix és eficaç per tractar les fístules en la malaltia de Crohn. En un estudi, que publica avui la revista The Lancet, aquest tractament ha demostrat que en un 50% dels pacients s'aconsegueix la curació completa de les lesions, fins i tot en casos de fracàs previ de totes les alternatives terapèutiques disponibles. D'aquesta manera s'evita que hagin de passar per quiròfan. L'investigador principal de l'estudi, en què ha participat 49 hospitals d'Europa i Israel, és el Dr. Julià Panés, cap del Servei de Gastroenterologia de l'Hospital Clínic i de l’equip Malaltia inflamatòria intestinal de l’IDIBAPS. El Dr. Damián García-Olmo, cap del Departament de Cirurgia de l'Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz-Grupo Quirónsalud, ha estat l'encarregat d'establir el protocol quirúrgic del treball. Es tracta del primer estudi de fase III en el món que prova una teràpia cel·lular per a les fístules de la malaltia de Crohn.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 29 de juliol de 2016

  Mario Ezquerra i Rubén Fernández-Santiago guanyen una beca de "The Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research"

  Els Dr. Mario Ezquerra (investigador del Programa Miguel Servet del ISCIII) i Rubén Fernández-Santiago (Jove Investigador MINECO), membres del grup IDIBAPS Malalties Neurodegeneratives, han rebut una beca de The Michael J Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF) com a investigadors principals per portar a terme el projecte de recerca "MicroRNAs as biomarkers of the prodromal stage of Parkinson disease". L'estudi té com a objectiu estudiar la desregulació temprana de microRNAs en subjectes asimptomàtics amb alt risc de Malaltia de Parkinson. El projecte s'emmarca en el programa "Improved biomarkers and clinical outcome measures" de la MJFF, té prevista una durada de dos anys i comptarà amb 215.000 USD .

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 29 de juliol de 2016

  El Dr. Rubén Fernández-Santiago obté la primera beca JIN MINECO atorgada a l'IDIBAPS

  El Dr. Rubén Fernández-Santiago, del grup IDIBAPS Malalties Neurodegeneratives, ha rebut una Beca per a Joves Investigadors (JIN) del Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO), dotada amb 170.000 Euros, per a portar a terme l'estudi "The beginnings of Parkinson Disease: a study of early disease mechanisms in a humanized in-vitro model". La recerca, d'una durada de 3 anys, té com a objectiu investigar alteracions epigenètiques tempranes en neurones dopaminèrgiques induides de persones amb alt risc de malaltia de Parkinson. Es tracta de la primera d'aquestes Beques que es concedeixen a l'IDIBAPS i una de les quatre en Neurociència otorgades a escala espanyola. La beca JIN pertany al Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016 del MINECO. Té com a finalitat finançar projectes dirigits per joves investigadors que compten amb una trajectòria científica rellevant.

 • Dilluns, 18 de juliol de 2016

  Investigadors d’IDIBAPS desxifren mecanismes per entendre la progressió de malalties inflamatòries cròniques

  Dos estudis realitzats per investigadors del grup de Vasculitis Sistèmiques (Equip de Malalties Autoimmunes) de l’IDIBAPS, encapçalat per la Dra. Maria Cinta Cid, aprofundeixen en diferents mecanismes per bloquejar la resposta inflamatòria en malalties inflamatòries cròniques com l’arteritis de cèl·lules gegants  (ACG). El primer article, publicat a la revista l’Annals of the Rheumatic Diseases, explora el paper de l’interferó gamma (una proteïna inflamatòria) en la ACG i el seu potencial com a diana terapèutica. El segon dels articles, publicat a la revista Science Signaling, descobreix una nova funció d’una de les subunitats que formen la proteïna IL-23 que pot ser rellevant en  diverses malalties  inflamatòries cròniques.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 20 de juny de 2016

  Eduard Vieta, investit doctor “Honoris Causa” per la Universitat de València (UV)

  El Dr. Eduard Vieta Pasqual, cap del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic i cap del grup de recerca de l’IDIBAPS Bases biològiques del trastorn psíquic i Psiquiatria Nuclear, va ser investit divendres 17 de juny Doctor Honoris Causa per la Universitat de València (UV), en sessió solemne celebrada en el Paranimf d'aquesta institució docent. A la sessió hi van ser presents els subsecretaris de la Comunitat Autònoma de València Josep Joan Vidal (Educació) i Ricardo Campos (Sanitat), a més d’una àmplia representació de la comunitat universitària.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dimecres, 7 de setembre de 2016 · IIBB-CSIC/IDIBAPS Seminar

  Carlos Dotti, MD PhD

  Effect of age on brain cholesterol metabolism: contribution to the cognitive deficits of the old
  Dia:
  07/09/2016
  Lloc:
   Auditori CEK c/Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • dijous, 22 de setembre de 2016 · IDIBAPS In-House Seminar

  Jaume Bosch, MD PhD

  20 anys de recerca en hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal
  Dia:
  22/09/2016
  Lloc:
   Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • dilluns, 26 de setembre de 2016 · IDIBAPS Seminar

  Jens Claus Brüning, MD PhD

  CNS-dependent control of glucose metabolism
  Dia:
  26/09/2016
  Lloc:
   Auditori CEK c/Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • dimarts, 27 de setembre de 2016 · Neurosciences Seminar

  Hugo Baggio, PhD / Francesc Miró, PhD

  Cognitive impairment in Parkinson's disease - a brain network perspective / Pathways and role of infiltrating innate immune cells in stroke
  Dia:
  27/09/2016
  Lloc:
    Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • divendres, 7 d'octubre de 2016 · Campus Clinic Cancer Seminar

  Cristina Fillat, PhD

  Exploring novel therapeutic targets in pancreatic cancer
  Dia:
  07/10/2016
  Lloc:
    Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  13h

Més actes