Actualitat

 • Dimecres, 23 d'abril de 2014

  L'IDIBAPS us desitja una bona Diada de Sant Jordi!

  L'IDIBAPS us desitja a tots i totes una bona Diada de Sant Jordi homenatjant al poeta Joan Vinyoli en motiu del centenari del seu naixement.

 • Dilluns, 14 d'abril de 2014

  L’IDIBAPS ha estat re-acreditat per l’ISCIII com a Instituto de Investigaciones Sanitarias

   L’IDIBAPS va ser un dels cinc primers Institutos de Investigación Sanitaria (IIS) acreditats per l’ISCIII a principis de 2009. A hores d’ara ja són 22 els IIS acreditats a tot l’estat Espanyol. La normativa dels IIS obliga a una avaluació periòdica, cada 5 anys, del funcionament i els resultats de l’IIS. L’IDIBAPS ha assolit satisfactòria i positivament aquesta re-acreditació, amb comentaris molt positius de l’equip avaluador. L’acreditació dels centres de recerca com a Institutos de Investigación Sanitaria (IIS) va ser una iniciativa de l’ISCIII amb la finalitat d’estructurar de manera més adequada les activitats i els grups de recerca biomèdica d’excel·lència de l’entorn del Sistema Nacional de Salud. El requisit imprescindible per a ser acreditat com a IIS és l’existència d’un espai físic propi en el context hospitalari, destinat a la recerca, on es produeixi la integració i interacció dels grups de recerca provinents del propi hospital, de la universitat i/o d’altres centres de recerca públics o privats.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 14 d'abril de 2014

  Un estudi demostra que els fàrmacs antivirals orals curen el 95% de casos d'hepatitis C en pacients amb cirrosi

  Un total de 380 pacients amb hepatitis C avançada (cirrosi) han participat en el primer estudi internacional realitzat amb agents orals dirigit exclusivament a cirròtics. La taxa de curació va superar el 95%. El grup de recerca de l'Hospital Clínic / Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) a Barcelona, liderat pel Dr. Xavier Forns, ha participat en el disseny d'un treball sense precedents, que demostra l'elevada eficàcia del tractament amb antivirals orals per a pacients amb hepatitis C i cirrosi hepàtica. El Dr. Forns és coautor de l'estudi publicat a la prestigiosa The New England Journal of Medicine (NEJM). Per realitzar l'estudi, els pacients van ser tractats amb fàrmacs antivirals orals (inhibidor de la proteasa, polimerasa i NS5A i ribavirina) durant 12 ó 24 setmanes. La curació va superar el 95% amb una bona tolerància. Els resultats van ser presentats al congrés internacional de l'European Association for the Study of the Liver, celebrat la setmana passada a Londres.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 14 d'abril de 2014

  IMI2 publica la seva Agenda Estratègica d’Investigació

   Innovative Medicines Initiative 2 (IMI 2) és una de les 4 Joint  Technology Initiatives existents en el marc de l’Horizon 2020. Es  preveu que el seu inici sigui el proper mes de juliol i la seva  implementació duri 10 anys. Aquesta iniciativa público-privada  constarà d’un pressupost de 3.450 milions d’euros els quals provenen  parcialment dela Comissió Europea, dela European Federationof  Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) i d’altres  indústries de ciències de la vida que s’hi adhereixin. 

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 14 d'abril de 2014

  La Comissió Europea busca experts independents

  La Comissió Europea (CE) està renovant el seu grup d'experts independents per Horizon2020, el nou programa de recerca i innovació dotat d’un pressupost de 79.000.000 €. El 22 de novembre es va publicar la convocatòria d’experts independents per a Horizon2020 i EURATOM. Es busquen Experts per a l’avaluació de propostes, el seguiment de projectes, el monitoratge de la implementació de les politiques de recerca i innovació de la Unió o l’avaluació de l’avenç de l’Espai Europeu de Recerca entre altres tasques. Es pretén cobrir una amplia gamma de camps de la ciència , la tecnologia , les ciències socials i les humanitats , la gestió empresarial , la innovació , la gestió de projectes etc.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Activitats

 • dijous, 24 d'abril de 2014 · IDIBAPS IN-HOUSE SEMINAR

  Albert Compte, PhD

  IDIBAPS Group Leader Theoretical Neurobiology of Cortical Circuits

  Prefrontal network dynamics determines the precision of spatial working memory
  Dia:
  24/04/2014
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building c. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h
 • dilluns, 28 d'abril de 2014 · IDIBAPS SEMINAR

  Juan A. Bueren MD, PhD

  Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT), Madrid

  Gene therapy approaches in a stem cell disease: Fanconi anemia
  Dia:
  28/04/2014
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building c. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h
 • dimecres, 30 d'abril de 2014 · Seminari Universitat de Barcelona

  Dr. Alfred Cortés

  ICREA Research professor CRESIB

  Epigenetic variation in Malaria Parasites: sex, drugs, and ... survival
  Dia:
  30/04/2014
  Lloc:
  Aula 2.  Barcelona University School of Medicine (Casanova St. 143, Barcelona)
  Horari:
  13:00h
 • dimecres, 14 de maig de 2014 · IDIBAPS CORE FACILITY SEMINAR

  Jörg Schlegel, PhD

  European Imaging Flow Cytometry Specialist Merck Millipore, Bioscience Division, Switzerland

  Amnis quantitative imaging flow cytoetry: statistical microscopy of thousand of cells in flow for science - driven conclusions backed up by statistics
  Dia:
  14/05/2014
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building c. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h
 • dilluns, 26 de maig de 2014 · Cicle de divulgació científica "A la Recerca de la Salut"

  Dr. Eduard Tolosa

  Cap de l’equip Malalties neurodegeneratives: Investigació clínica i experimental, IDIBAPS Unitat de Parkinson i Trastorns Anormals del Moviment, Hospital Clínic de Barcelona

  Malalties neurològiques al Xegle XXI: Què cal saber?
  Dia:
  26/05/2014
  Lloc:
  Auditori Centre Cívic Urgell (Comte d’Urgell 145)
  Horari:
  18:00h

Més activitats