Actualitat

 • Dijous, 20 de de juny de 2019

  Identifiquen un mecanisme per millorar el trasplantament d’illots pancreàtics en diabetis tipus 1

  La primera causa de pèrdua dels illots pancreàtics trasplantats és la baixa capacitat per crear nous vasos que permetin l’arribada de nutrients a les cèl·lules. Aquest és un dels principals motius pels quals aquest trasplantament falla en el tractament de la diabetis tipus 1. Investigadors de l’IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona han liderat un estudi que identifica una proteïna com a potencial moduladora de la revascularització dels illots pancreàtics. Els investigadors han demostrat, en ratolins diabètics trasplantats amb illots d’altres animals o amb illots humans, que els empelts que no tenen aquesta proteïna experimenten una major revascularització, amb el que les cèl·lules són viables i hi ha una recuperació dels nivells de sucre normals i de la tolerància a la glucosa.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 17 de de juny de 2019

  Un biomarcador permet determinar la causa de la insuficiència renal aguda en pacients amb cirrosi

  Investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS han coordinat un estudi, publicat a la revista Hepatology, en el que demostren l’eficàcia d’un biomarcador no invasiu per distingir entre els diferents tipus d’insuficiència renal aguda en pacients amb cirrosi avançada. La insuficiència renal és una de les complicacions més freqüents en els pacients amb cirrosi i està associada a una elevada mortalitat.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 7 de de juny de 2019

  Un nou mecanisme molecular podria explicar l’origen dels símptomes depressius en la malaltia de Huntington

  Prop del 40 % de les persones afectades per la malaltia de Huntington, una malaltia neurodegenerativa d’origen genètic, mostren símptomes depressius, fins i tot en fases prèvies a l’aparició de la simptomatologia motora característica d’aquest trastorn. Una funció alterada de la cinasa Cdk5 —un enzim essencial en diverses vies de senyalització cel·lular— podria explicar la fisiopatologia del comportament depressiu en la malaltia de Huntington, segons un nou treball preclínic en què participen Sílvia Ginés, Verónica Brito, Albert Giralt i Jordi Alberch de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, de l’Institut de Neurociències de la UB (UBNeuro) i investigadors del grup Fisiopatologia i tractament de les malalties neurodegeneratives de l’IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 27 de de maig de 2019

  Catia Cillóniz rep la distinció de “Fellow” de la European Respiratory Society

  La Dra. Catia Cillóniz,  investigadora  del grup Investigació aplicada en malalties respiratòries infeccioses, malalt crític i càncer de pulmó del IDIBAPS i del Servei de Pneumologia de l’Hospital Clinic, investigadora CIBERES i professora associada de la UB, és un dels nous membres electes que aquest any han rebut el títol “Fellow of ERS”.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 16 de de maig de 2019

  Èxit de participació a la jornada de portes obertes i la festa de la ciència de l’IDIBAPS

  Divendres 10 de maig l’IDIBAPS va organitzar la tercera jornada de portes obertes perquè els treballadors poguessin ensenyar el seu lloc de feina a familiars i amics. Posteriorment, l’interior d’illa Beatriu de Pinós va acollir l’espectacle “Què cal per ser científic?” a càrrec del divulgador Dani Jiménez, on s’hi van aplegar més de 300 persones. Podeu veure una galeria fotogràfica de les dues activitats clicant aquí.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dijous, 20 de de juny de 2019 · In-house seminar

  Carla Torrent, PhD.

  IDIBAPS Junior Researcher. Bipolar and depressive disorders

  From cognitive impairment to enhanced cognitive reserve and improved functioning in bipolar disorder
  Dia:
  20/06/2019
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS CEK Building Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes