Actualitat

 • Dijous, 27 de juliol de 2017

  Un nou tractament és eficaç en pacients amb VIH que tenen risc de malalties cardiovasculars

  Un estudi coordinat per l’Hospital Clínic de Barcelona demostra que, en pacients amb VIH i alt risc cardiovascular, canviar el tractament antiretroviral i fer servir dolutegravir manté la supressió viral i millora la concentració de colesterol i altres fraccions de lípids en sang. D’aquesta manera disminueix també el risc de malalties cardiovasculars. Aquests resultats els ha presentat el Dr. Josep Maria Gatell, consultor sènior del Servei de Malalties Infeccioses del Clínic-IDIBAPS, Catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona i coordinador de l’estudi, a la IX Conferència de la Societat Internacional de SIDA (9th IAS 2017) que s’ha celebrat del 23 al 26 de juliol a París.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 17 de juliol de 2017

  Barcelona i Madrid s’alien en un programa de seminaris científics d’excel·lència en Hepatologia

  L'Institut d'Investigació Sanitària Gregorio Marañón (IiSGM) de Madrid i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) de Barcelona han creat un programa conjunt de seminaris científics sobre investigació bàsica i translacional en hepatologia.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 17 de juliol de 2017

  Visualitzen les metàstasis del melanoma abans que apareguin i identifiquen noves dianes per al seu tractament

  Un estudi liderat pel Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO) identifica, en el secretoma del melanoma, una molècula responsable de la preparació del llit metastàtic abans que la metàstasi aparegui. Els investigadors han desenvolupat una tècnica que permet visualitzar, en ratolins, les fases més primerenques del melanoma, han estudiat el procés metastàtic i han identificat una molècula com a possible diana farmacològica. El treball, coordinat per Marisol Soengas, directora del Grup de Melanoma al CNIO, el va publicar la prestigiosa revista Nature a finals del mes de juny. Susana Puig, cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Clínic i de l'equip IDIBAPS Melanoma: imatge, genètica i immunologia, i professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, és una de les coautores de l'estudi.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 14 de juliol de 2017

  Transplant Biomedicals, premi a la millor iniciativa empresarial

  El dimecres 5 de juliol el Castell de Montjuïc va acollir el lliurament dels premis de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (aijec). El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial va recaure en Transplant Biomedicals, la companyia sorgida de l'IDIBAPS-Hospital Clínic de Barcelona que desenvolupa un nou dispositiu mèdic per a la preservació i transport d'òrgans per a trasplantaments.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 13 de juliol de 2017

  Eduard Vieta, escollit millor investigador de l’any per la Federació Mundial de Psiquiatria

  Eduard Vieta, cap del grup de Trastorns Bipolars de l’IDIBAPS i del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, obté el premi de la Federació Mundial de Societats de Psiquiatria Biològica (WFSBP) en la categoria de recerca. Aquest guardó reconeix els professionals de la psiquiatria que han destacat especialment en el camp de la investigació bàsica o clínica. Se li va lliurar durant el XIII Congrés de la Federació celebrat a mitjans de juny a Copenhaguen.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 4 de setembre de 2017 · IDIBAPS Seminar

  Hal Blumenfeld

  Director, Yale Clinical Neuroscience Imaging Center. Professor of Neurology, Neuroscience and Neurosurgery. Yale University School of Medicine

  Mechanisms of normal and impaired consciousness in epilepsy
  Dia:
  04/09/2017
  Lloc:
  Esteve Auditorium. C/ Rosselló 149-153
  Horari:
  15:00

Més actes