Actualitat

 • Dilluns, 18 de juliol de 2016

  Investigadors d’IDIBAPS desxifren mecanismes per entendre la progressió de malalties inflamatòries cròniques

  Dos estudis realitzats per investigadors del grup de Vasculitis Sistèmiques (Equip de Malalties Autoimmunes) de l’IDIBAPS, encapçalat per la Dra. Maria Cinta Cid, aprofundeixen en diferents mecanismes per bloquejar la resposta inflamatòria en malalties inflamatòries cròniques com l’arteritis de cèl·lules gegants  (ACG). El primer article, publicat a la revista l’Annals of the Rheumatic Diseases, explora el paper de l’interferó gamma (una proteïna inflamatòria) en la ACG i el seu potencial com a diana terapèutica. El segon dels articles, publicat a la revista Science Signaling, descobreix una nova funció d’una de les subunitats que formen la proteïna IL-23 que pot ser rellevant en  diverses malalties  inflamatòries cròniques.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 20 de juny de 2016

  Eduard Vieta, investit doctor “Honoris Causa” per la Universitat de València (UV)

  El Dr. Eduard Vieta Pasqual, cap del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic i cap del grup de recerca de l’IDIBAPS Bases biològiques del trastorn psíquic i Psiquiatria Nuclear, va ser investit divendres 17 de juny Doctor Honoris Causa per la Universitat de València (UV), en sessió solemne celebrada en el Paranimf d'aquesta institució docent. A la sessió hi van ser presents els subsecretaris de la Comunitat Autònoma de València Josep Joan Vidal (Educació) i Ricardo Campos (Sanitat), a més d’una àmplia representació de la comunitat universitària.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 17 de juny de 2016

  El Dr. Rafael Penadés rep un ajut de la Brain and Behavior Research Foundation

  El Dr. Rafael Penadés, psicòleg de la Unitat d’Esquizofrènia del Clínic i investigador de l’equip de l’IDIBAPS Bases biològiques del trastorn psíquic i psiquiatria nuclear i del CIBERSAM, ha obtingut un ajut de la Brain and Behavior Research Foundation dins el seu programa de subvencions per a la recerca. Es tracta d’una de les fundacions privades més importants dels Estats Units dedicada a la promoció de la recerca del cervell en malalties com l’esclerosi, epilèpsia, Alzheimer, Parkinson, depressió  i esquizofrènia.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 14 de juny de 2016

  Andreu Mas-Colell encoratja als investigadors de l’IDIBAPS a demanar ajuts al Consell Europeu de Recerca

  El catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Andreu Mas-Colell, anima els investigadors de l’IDIBAPS a “sol·licitar ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC, per les seves sigles en anglès) donat l’alt nivell científic que hi ha en aquesta institució”. El professor Mas-Colell va fer aquestes afirmacions durant la conferència inaugural dels actes de celebració dels 20 anys de l’IDIBAPS, el passat dilluns, 30 de maig.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 10 de juny de 2016

  El Dr. Elías Campo, premi Rey Jaime I 2016 en la categoria d'Investigació Mèdica

  El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic, cap de l’equip Oncomorfologia funcional humana i experimental de l’IDIBAPS i catedràtic del Departament de Fonaments Clínics de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat distingit amb el Premi Rey Jaime I d’Investigació Mèdica. El dimarts es va anunciar la llista dels guanyadors de l’edició 2016 dels Premis en un acte institucional que va tenir lloc al Palau de la Generalitat Valenciana, amb la presència del president del Consell, Ximo Puig; el president de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats i vicepresident de la Fundació Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda, i el president executiu dels Premis Rey Jaime I, Santiago Grisolía.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dimecres, 7 de setembre de 2016 · IIBB-CSIC/IDIBAPS Seminar

  Carlos Dotti, MD PhD

  Effect of age on brain cholesterol metabolism: contribution to the cognitive deficits of the old
  Dia:
  07/09/2016
  Lloc:
   Auditori CEK c/Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  12h
 • dijous, 22 de setembre de 2016 · IDIBAPS In-House Seminar

  Jaume Bosch, MD PhD

  20 anys de recerca en hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal
  Dia:
  22/09/2016
  Lloc:
   Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • dilluns, 26 de setembre de 2016 · IDIBAPS Seminar

  Jens Claus Brüning, MD PhD

  CNS-dependent control of glucose metabolism
  Dia:
  26/09/2016
  Lloc:
   Auditori CEK c/Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • dimarts, 27 de setembre de 2016 · Neurosciences Seminar

  Hugo Baggio, PhD / Francesc Miró, PhD

  Cognitive impairment in Parkinson's disease - a brain network perspective / Pathways and role of infiltrating innate immune cells in stroke
  Dia:
  27/09/2016
  Lloc:
    Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • divendres, 7 d'octubre de 2016 · Campus Clinic Cancer Seminar

  Cristina Fillat, PhD

  Exploring novel therapeutic targets in pancreatic cancer
  Dia:
  07/10/2016
  Lloc:
    Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  13h

Més actes