Actualitat

 • Dilluns, 20 de juny de 2016

  Eduard Vieta, investit doctor “Honoris Causa” per la Universitat de València (UV)

  El Dr. Eduard Vieta Pasqual, cap del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic i cap del grup de recerca de l’IDIBAPS Bases biològiques del trastorn psíquic i Psiquiatria Nuclear, va ser investit divendres 17 de juny Doctor Honoris Causa per la Universitat de València (UV), en sessió solemne celebrada en el Paranimf d'aquesta institució docent. A la sessió hi van ser presents els subsecretaris de la Comunitat Autònoma de València Josep Joan Vidal (Educació) i Ricardo Campos (Sanitat), a més d’una àmplia representació de la comunitat universitària.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 17 de juny de 2016

  El Dr. Rafael Penadés rep un ajut de la Brain and Behavior Research Foundation

  El Dr. Rafael Penadés, psicòleg de la Unitat d’Esquizofrènia del Clínic i investigador de l’equip de l’IDIBAPS Bases biològiques del trastorn psíquic i psiquiatria nuclear i del CIBERSAM, ha obtingut un ajut de la Brain and Behavior Research Foundation dins el seu programa de subvencions per a la recerca. Es tracta d’una de les fundacions privades més importants dels Estats Units dedicada a la promoció de la recerca del cervell en malalties com l’esclerosi, epilèpsia, Alzheimer, Parkinson, depressió  i esquizofrènia.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 14 de juny de 2016

  Andreu Mas-Colell encoratja als investigadors de l’IDIBAPS a demanar ajuts al Consell Europeu de Recerca

  El catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Andreu Mas-Colell, anima els investigadors de l’IDIBAPS a “sol·licitar ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC, per les seves sigles en anglès) donat l’alt nivell científic que hi ha en aquesta institució”. El professor Mas-Colell va fer aquestes afirmacions durant la conferència inaugural dels actes de celebració dels 20 anys de l’IDIBAPS, el passat dilluns, 30 de maig.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 10 de juny de 2016

  El Dr. Elías Campo, premi Rey Jaime I 2016 en la categoria d'Investigació Mèdica

  El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l’Hospital Clínic, cap de l’equip Oncomorfologia funcional humana i experimental de l’IDIBAPS i catedràtic del Departament de Fonaments Clínics de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat distingit amb el Premi Rey Jaime I d’Investigació Mèdica. El dimarts es va anunciar la llista dels guanyadors de l’edició 2016 dels Premis en un acte institucional que va tenir lloc al Palau de la Generalitat Valenciana, amb la presència del president del Consell, Ximo Puig; el president de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats i vicepresident de la Fundació Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda, i el president executiu dels Premis Rey Jaime I, Santiago Grisolía.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 9 de juny de 2016

  Primer test molecular per afinar en el tractament del càncer de mama avançat

  L´investigador del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) Dr. Aleix Prat, responsable del Grup de Genòmica Translacional del VHIO, i actualment responsable del grup Genòmica translacional i teràpies dirigides en tumors sòlids de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), i alhora cap de servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha liderat un estudi que es publica avui a la revista JAMA Oncology, que conclou, per primer cop, que la classificació molecular del càncer de mama basada en un test genòmic és el factor més important a l’hora de predir el pronòstic del càncer de mama avançat o metastàtic de tipus hormonosensible; és a dir, l´estudi demostra que els patrons genòmics del tumor marquen l’evolució de la pacient durant tot el curs de la malaltia avançada. Un altre fet destacat de la investigació és que el test molecular funciona fins i tots i es determina en el tumor primari anys abans que la malaltia torni en forma de metàstasi, de manera que, la classificació molecular en el tumor primari prediu l’evolució de les pacients des de l’aparició de les metàstasis en endavant.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 4 de juliol de 2016 · Cursos setmanals

  Els Juliols de la UB

  Varis ponents
  Dia:
  04/07/2016
  Lloc:
  Edifici Històric de la UB 
  Horari:
  Matins o tardes, segons el curs
 • divendres, 8 de juliol de 2016 · Seminari Facultat de Medicina UB

  Dr. José Moron-Concepción

  Associate Professor. Depts of Anesthesiology and Neuroscience Washington University Pain Center. Washington University School of Medicine

  Opioid addiction and pain: A vicious cycle
  Dia:
  08/07/2016
  Lloc:
  Aula 11. Facultat de Medicina. c/ Casanova 143. Barcelona
  Horari:
  13 h
 • dijous, 14 de juliol de 2016 · IDIBAPS In-House Seminar

  Jaime de la Rocha, PhD

  IDIBAPS Junior Group Leader. Cortical circuits dynamics

  The brain mechanisms of perceptual decision making
  Dia:
  14/07/2016
  Lloc:
    Auditori CEK. c/Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h

Més actes