Actualitat

 • Dijous, 30 de novembre de 2017

  L’IDIBAPS acull la reunió anual de la Iniciativa Europea per a la Vacuna de la Sida (EAVI2020)

  A principis del mes de novembre, científics de 22 institucions d’Europa, Austràlia, Canadà i els Estats Units, que formen part de la Iniciativa Europea per a la Vacuna contra la SIDA 2020 (EAVI2020), es van reunir a Barcelona per analitzar els darrers avenços en el desenvolupament d’una vacuna efectiva contra el VIH dins del marc del Programa Europeu de Recerca i Desenvolupament Horizon 2020. Els tres centres espanyols que participen en aquest consorci són l’IDIBAPS, organitzador de la trobada, l’Insitut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i l’Instituto de Salud Carlos III. D’altra banda, es va presentar l’exposició fotogràfica “El desenvolupament d'una vacuna del VIH en fotos”, amb l’objectiu de compartir els avenços científics a nivell comunitari. Aquesta exposició es podrà visitar a l’Hospital Clínic fins al mes de Febrer 2018.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 29 de novembre de 2017

  Dos estudis proposen nous tractaments per a les vasculitis, malalties inflamatòries dels vasos sanguinis

  En dos estudis publicats al New England Journal of Medicine en els que ha participat el grup de recerca de Vasculitis Sistèmiques (Equip de Malalties Autoimmunes) liderat per la Dra. Maria Cinta Cid de l’IDIBAPS, es proposen noves opcions de tractament per a dos tipus de vasculitis, malalties rares que es caracteritzen per la inflamació crònica dels vasos sanguinis. En els dos casos, els tractaments són més eficaços que el placebo i permeten rebaixar les dosis de corticoides que fins ara rebien els pacients.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 28 de novembre de 2017

  El Clínic ja tracta pacients amb un CAR-T propi gràcies al Projecte ARI

  L’Hospital Clínic de Barcelona ha posat en marxa un assaig clínic de 10 pacients amb limfoma o leucèmia limfoblàstica aguda (LLA) que no havien respost als tractaments convencionals. L’assaig avalua la seguretat i l’eficàcia del seu propi Chimeric Antigen Receptor-T (CART-T), un procediment terapèutic que ha finançat el Projecte ARI. El CAR-T, disponible comercialment només als Estats Units d’Amèrica, és capaç d’eliminar la LLA en un 85% de pacients, però també és efectiu en altres malalties. És per això que el Projecte ARI seguirà treballant per portar al Clínic CARs que puguin tractar altres càncers com el mieloma múltiple o la leucèmia mieloide aguda. El fet de portar a terme aquest assaig amb un CAR-T propi converteix l’Hospital Clínic en un dels poquíssims centres europeus capaços d’oferir aquesta teràpia i suposa un cost molt inferior respecte a si se n’hagués d’adquirir un de comercial.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 17 de novembre de 2017

  L’IDIBAPS acull el Scientist Training Course sobre recerca en diabetis

  La setmana passada l’IDIBAPS va acollir el Scientist Training Course, un curs internacional promogut per la l’Associació Europea per a l’Estudi de la Diabetis (EASD) sobre recerca bàsica i clínica en diabetis i obesitat. Aquest curs està patrocinat per Lilly Diabetes i cada any es fa en un laboratori europeu diferent. Els organitzadors i coordinadors de l’edició d’aquest any a l’IDIBAPS van ser Joan-Marc Servitja, investigador del grup Patogènia i prevenció de la Diabetis, i Rosa Gasa, investigadora del grup Diabetis: xarxes metabòliques i molecular.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 16 de novembre de 2017

  Vuit investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i la Universitat de Barcelona al rànquing dels millors del món

  Vuit investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona (UB) figuren en la llista dels científics més influents del món publicada per Clarivate Analytics —empresa capdavantera en el sector de la innovació— que identifica els experts que lideren els treballs amb major impacte científic internacional en diverses àrees d’estudi. Es tracta de Joan Bladé, Jordi Bruix, Elias Campo, Josep Dalmau, Francesc Graus, Josep Maria Llovet, Eduard Tolosa i Eduard Vieta. També hi figuren dos investigadors de la Universitat de Barcelona Josep Maria Haro i Rosa Maria Lamuela.

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dimecres, 20 de desembre de 2017 · IDIBAPS In-house Seminar

  Jordi Bruix, MD PhD

  IDIBAPS Team Leader Hepatic oncology

  Liver cancer: a never ending research challenge
  Dia:
  20/12/2017
  Lloc:
   Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building Rosselló 149-153 Barcelona
  Horari:
  15:00
 • divendres, 22 de desembre de 2017 · Campus Clinic Cancer Seminar

  Susana Puig, PhD

  IDIBAPS Team Leader Melanoma: imaging, genetics and immunology

  Genetics and immunology in melanoma
  Dia:
  22/12/2017
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building Rosselló 149-153 Barcelona
  Horari:
  13:15

Més actes