Actualitat

 • Dimecres, 31 de gener de 2018

  Una nova estratègia demostra el seu potencial en el tractament de la Malaltia de Parkinson en ratolins

  Un estudi publicat a la revista Molecular Therapy demostra que una nova estratègia terapèutica redueix l'expressió d'una de les principals proteïnes implicades en la progressió de la Malaltia de Parkinson, l'alfa-sinucleïna. L'estudi, realitzat en ratolins, l'han dirigit Miquel Vila, investigador ICREA a la Vall d'Hebron Insititut de Recerca (VHIR) i Analía Bortolozzi, investigadora de l'equip Neurofarmacologia i Neuropatologia Experimental de l'IDIBAPS i de l'IIBB-CSIC. Les primeres signants de l'article són Diana Alarcón-Arís (IDIBAPS) i Ariadna Recasens (VH), investigadores predoctorals en l'equip d'investigació.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 30 de gener de 2018

  El tractament antiviral per a l'hepatitis C disminueix la hipertensió portal en pacients amb cirrosi

  Investigadors de l'Hospital Clínic-IDIBAPS publiquen un estudi a la revista Gastroenterology en què demostren que l'eliminació de l'hepatitis C gràcies als tractaments antivirals actuals aconsegueix disminuir la hipertensió portal i revertir la cirrosi en alguns pacients. El treball l'han coordinat la Dra. Sabela Lens, hepatòloga de l'Hospital Clínic i investigadora del grup d'Hepatitis Víriques de l’IDIBAPS liderat pel Dr. Xavier Forns, i la Secció d'Hemodinàmica Hepàtica de l'Hospital Clínic-IDIBAPS, liderada pel Dr. Juan Carlos García -Pagán.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 26 de gener de 2018

  El tractament amb cèl·lules mare podria millorar la perfusió cardíaca després d’un infart

  Investigadors de l’IDIBAPS-Hospital Clínic han publicat un estudi al Journal of the American Heart Association (JAHA) que demostra els resultats beneficiosos de la teràpia amb cèl·lules mare mesenquimals en un model porcí d’infart agut de miocardi. L’estudi s’ha dut a terme gràcies a un ajut de La Marató de 2011 dedicada a la Regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits, i hi han participat també investigadors del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC) i de l’Institut Germans Trias i Pujol de Badalona. L’article l’ha coordinat la Dra. Montserrat Rigol, investigadora de l’equip d’Aterosclerosi i Malaltia Coronària de l’IDIBAPS, dirigit pel Dr. Manel Sabaté. Els primers signants són Joaquim Bobi i la Dra. Núria Solanes, investigadors del mateix grup.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 24 de gener de 2018

  Quarta edició del programa per formar metges en recerca biomèdica avançada

  El Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) han posat en marxa aquest gener la quarta edició del programa de formació doctoral “PhD for Medical Doctors – PhD4MD”.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 23 de gener de 2018

  Identifiquen una proteïna que manté adormides les cèl·lules metastàtiques del càncer de mama

  El temps en què es produeixen les metàstasis en càncer de mama (lesions secundàries originades a partir de cèl·lules del tumor original disseminades) varia molt de pacient a pacient i es coneixen poc els mecanismes que governen la latència, l’estat dorment de cèl·lules ja escampades. Un treball liderat per l’IRB Barcelona al laboratori dirigit per l’investigador ICREA Roger Gomis, ha identificat gens involucrats en l’estadi latent asimptomàtic de les metàstasis del càncer de mama. El treball permet comprendre a nivell molecular com la pèrdua d’expressió de determinats gens facilita l’expansió de les lesions metastàtiques. En aquest estudi hi ha participat Aleix Prat, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic i de l'equip Genòmica translacional i teràpies dirigides a tumors sòlids de l'IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dimarts, 20 de març de 2018 · IIBB-CSIC/IDIBAPS Seminar

  Jose Antonio Enriquez, PhD

  Functional Genetics of the Oxidative Phosphorilation System CNIC

  The mitochondria as the metabolic integrator center of the cell
  Dia:
  20/03/2018
  Lloc:
   Esteve Auditorium CEK Building C/ Rosselló, 149-153 08036 – Barcelona
  Horari:
  15:00
 • dimecres, 21 de març de 2018 · Liver seminars

  Maria Rescigno, PhD

  Director of Experimental Oncology Unit on Dendritic cell biology and Immunotherapy European Oncology Institute, Milan

  Gut-liver axis 
  Dia:
  21/03/2018
  Lloc:
  Venue: Hospital Materno Infantil Gregorio Marañón - Auditorium c/O’Donnell 48, Madrid Live streaming to IDIBAPS - Esteve Auditorium c/Rosselló 148, Barcelona
  Horari:
  16:00
 • dimarts, 3 d'abril de 2018 · Debat científic

  Leocadio Rodríguez i Miguel Bernardo

  L'edat i la solitud en diabetis: sumen o resten?
  Dia:
  03/04/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium CEK Building C/ Rosselló, 149-153 08036 – Barcelona
  Horari:
  15:00
 • dilluns, 14 de maig de 2018 · IDIBAPS In-house Seminar

  Marc Claret, PhD

  IDIBAPS Group Leader. Neuronal control of metabolism (NEUCOME)

  Mitochondrial dynamics in POMC neurons: key nexus for metabolic health
  Dia:
  14/05/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium CEK Building C/ Rosselló, 149-153 08036 – Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes