Actualitat

 • Dijous, 28 de de març de 2019

  Descobreixen un nou mecanisme responsable de la migranya

  Investigadors de l’IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona han participat en un estudi publicat a la revista Neuron en el que han identificat un nou mecanisme molecular relacionat amb la migranya. En concret, han identificat com una mutació provoca una disfunció d'unes proteïnes que augmenten l’activitat neuronal i indueixen el dolor migranyós. 

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 27 de de març de 2019

  Josep Dalmau, Premi Fundación Lilly d'Investigació Biomèdica Clínica 2019

  El Dr. Josep Dalmau, professor ICREA i cap de l'equip de recerca de Neuroimmunologia Clínica i experimental de l'IDIBAPS-Hospital Clínic de Barcelona, ​​ha estat guardonat amb el Premi Fundación Lilly d'Investigació Biomèdica Clínica 2019 per canviar amb els seus treballs el paradigma amb el qual es fa front a moltes malalties neurològiques i psiquiàtriques. El Dr. Dalmau és també professor de Neruología de la Universitat de Pennsilvània (Filadèlfia, USA) i del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB).

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 26 de de març de 2019

  Un estudi permet identificar els primers canvis cerebrals en la demència frontotemporal

  Metges i investigadors de Sant Pau i de l'Hospital Clínic -IDIBAPS, en col·laboració amb la Universitat de Califòrnia, apliquen una innovadora tècnica d'anàlisi de neuroimatge per identificar de manera més sensible els canvis cerebrals que es produeixen en la demència frontotemporal, una causa de demència en persones d'edat mitjana que afecta les regions frontals del cervell, que regulen la nostra conducta.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 25 de de març de 2019

  L’IDIBAPS incorpora vuit ‘clinical-scientist’ gràcies al programa Bitrecs

  S’ha resolt la segona convocatòria del programa ‘Biomedicine international training research programme for excellent clinician-scientists’ (BITRECS). Co-finançat per la Comissió Europea i la Fundació La Caixa, l’objectiu de Bitrecs és captar clinician-scientists, un perfil especialment necessari en l’entorn de recerca translacional de l’IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 22 de de març de 2019

  ”la Caixa” i l’Hospital Clínic de Barcelona signen una aliança estratègica per potenciar la recerca pionera de gran impacte i la millora assistencial

  Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, dues institucions creades amb dos anys de diferència, el 1904 i el 1906, respectivament, han signat avui una aliança que referma el compromís comú per millorar la salut de les persones. Segons el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, es tracta de «dues entitats que mai han perdut la seva essència fundacional, la vocació de servei a la societat i l’especial atenció als més vulnerables, que s’han mantingut al llarg dels anys».

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dijous, 20 de de juny de 2019 · In-house seminar

  Carla Torrent, PhD.

  IDIBAPS Junior Researcher. Bipolar and depressive disorders

  From cognitive impairment to enhanced cognitive reserve and improved functioning in bipolar disorder
  Dia:
  20/06/2019
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS CEK Building Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes