Actualitat

 • Dimarts, 31 d'octubre de 2017

  Arrenca a l’IDIBAPS el programa “Bojos per la salut i l'alimentació”

  Dissabte passat, 28 d’octubre, l’IDIBAPS va acollir una trentena d’estudiants de batxillerat del programa “Bojos per la salut i l'alimentació”. Aquesta iniciativa, impulsada per  la Fundació Catalunya la Pedrera amb la col·laboració de l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS, pretén fomentar les vocacions científiques entorn la salut i l’alimentació. La inauguració del programa va tenir lloc divendres 6 d’octubre a la Pedrera en un acte que va comptar amb la presència, entre d’altres, del director de l’IDIBAPS, Elías Campo, i el director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Campistol.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 31 d'octubre de 2017

  Una anàlisi de sang permet identificar els pacients amb pneumònia amb una major mortalitat associada

  Un equip multidisciplinari d'investigadors, liderat des de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS, ​​l'Hospital La Fe de València i l'Hospital Clínico Universitario de Valladolid, ha identificat un subtipus immunològic de Pneumònia Adquirida a la Comunitat (NAC) que s'associa a una major mortalitat. Es tracta d'una pneumònia comunitària amb limfòcits baixos en sang i presenta el doble de risc de mortalitat. Els pacients amb aquest subtipus són fàcils d'identificar utilitzant un simple hemograma, l'anàlisi de sang més habitual disponible a tots els hospitals. El treball el publica la revista EBioMedicine.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 31 d'octubre de 2017

  Antoni Sisó, nomenat president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC)

  El Dr. Antoni Sisó, director de recerca Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerre (CAPSBE) i cap del Grup Transversal de Recerca en Atenció Primària de l’IDIBAPS, ha estat nomenat president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). La CAMFiC aplega actualment més de 4.000 socis metges de família de tot Catalunya. El nomenament es va produir durant el XXVI Congrés d’Atenció Primària que la societat va celebrar la setmana passada a l’Ampolla.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 30 d'octubre de 2017

  Josep Dalmau rep el premi Rey Jaime I en Investigació mèdica

  El Dr. Josep Dalmau, professor ICREA de l’IDIBAPS, on lidera l’equip Neuroimmunologia clínica i experimental i consultor del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic ha rebut avui el Premi Rey Jaime I d’Investigació Mèdica. El Dr. Dalmau és també professor del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB). Aquest és el tercer any consecutiu que professionals del Clínic-IDIBAPS i de la UB reben aquest guardó: l’any 2015 el va rebre el Dr. Josep Brugada i, l’any passat, el Dr. Elias Campo.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 27 d'octubre de 2017

  Els projectes de l'Hospital Clínic-IDIBAPS reben més d’1,5 milions d’euros de La Marató de 2016

  La Fundació La Marató va donar a conéixer ahir els investigadors que es beneficiaran dels 11,3 milions d’euros recaptats amb La Marató de TV3 de 2016, dedicada a a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En total són 37 projectes de recerca, 5 dels quals participats per investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dimecres, 20 de desembre de 2017 · IDIBAPS In-house Seminar

  Jordi Bruix, MD PhD

  IDIBAPS Team Leader Hepatic oncology

  Liver cancer: a never ending research challenge
  Dia:
  20/12/2017
  Lloc:
   Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building Rosselló 149-153 Barcelona
  Horari:
  15:00
 • divendres, 22 de desembre de 2017 · Campus Clinic Cancer Seminar

  Susana Puig, PhD

  IDIBAPS Team Leader Melanoma: imaging, genetics and immunology

  Genetics and immunology in melanoma
  Dia:
  22/12/2017
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building Rosselló 149-153 Barcelona
  Horari:
  13:15

Més actes