Actualitat

 • Dimecres, 25 de juliol de 2018

  El Clínic i Vall d’Hebron participen en un estudi que demostra l’eficàcia d’un nou fàrmac per tractar l’amiloïdosi familiar

  L’Hospital Clínic de Barcelona i el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus han participat en un estudi internacional que demostra l’eficàcia d’un nou tractament farmacològic per a l’amiloïdosi transtiretina, la forma més comú d’amiloïdosi familiar. Josep M. Campistol, nefròleg i director general de l’Hospital Clínic, i investigador de l'IDIBAPS, i Josep Gámez, neuròleg del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, són co-autors de l’estudi publicat a la revista New England Journal of Medicine (NEJM).

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 25 de juliol de 2018

  Representants de la Fundació DiabetesCero visiten l’IDIBAPS

  Dijous 19 de juliol una vintena de membres i col·laboradors de la Fundació DiabetesCero van visitar les instal·lacions de l’IDIBAPS al Centre Esther Koplowitz. DiabetesCero és un moviment de pares de nens amb diabetis i adults que, entre d’altres activitats, finança projectes de recerca. L’abril de 2017 es va fer el I Congrés Nacional de l’entitat, durant el qual es va fer l’acte d’entrega de 105.000 euros en beques. Un dels ajuts va recaure en Rosa Gasa, investigadora del grup Illots Pancreàtics: Biomarcadors i Funció de l’IDIBAPS. Durant la visita, Rosa Gasa i el seu equip van explicar el detall de la recerca que duen a terme amb aquests fons i van permetre que els membres de DiabetesCero coneguessin de primera mà els laboratoris de la cinquena planta on es realitzen els experiments.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 20 de juliol de 2018

  Un estudi aprofundeix en els mecanismes de la implicació del colesterol en la progressió de la malaltia d’Alzheimer

  Un grup d’investigadors de l’IDIBAPS i l’IIBB-CSIC, encapçalats per la Dra. Anna Colell, aprofundeixen en el coneixement del paper que juga el colesterol en el desenvolupament de la Malaltia d’Alzheimer. En aquest estudi, realitzat en models animals, demostren que un augment en el colesterol intracel·lular fa que no es degradi correctament la substància amiloide, un dels principals desencadenants de la malaltia. Els primers signants del treball, publicat a la revista Autophagy, són Elisabet Barbero i Vicente Roca, investigadors del mateix grup.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 19 de juliol de 2018

  Investigadors de l'IIBB-IDIBAPS estudiaran noves vies per tractar malalties associades a l'obesitat

  Investigadors de l'IIBB-IDIBAPS reben un dels sis ajuts a equips d'investigació científica que concedeix la Fundació BBVA en l'àmbit de Biomedicina. El projecte, denominat MitoCholERaxis, se centra a demostrar la implicació d'una proteïna en el desenvolupament de la malaltia del fetge gras. Jose Carlos Fernández-Checa, cap del grup Regulació mitocondrial de la mort cel·lular i esteatohepatitis de l'IDIBAPS i de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC), coordina aquest estudi en el qual també participa Mª del Carmen García-Ruiz, investigadora del mateix grup de l'IDIBAPS-IIBB, i Gemma Fabrias, Josefina Casas i Núria Bielsa l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) -CSIC.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 18 de juliol de 2018

  Àlvar Agustí, Premi Fundación Lilly d’Investigació Biomèdica Clínica 2018

  El Dr. Àlvar Agustí, director de l’Institut Clínic Respiratori i cap de l’equip Inflamació i reparació a les malalties respiratòries de l’IDIBAPS, ha rebut aquest dilluns el Premi Fundació Lilly d’Investigació Biomèdica Clínica 2018. Ha estat en un acte acadèmic presidit per Rosa Menéndez, Presidenta del CSIC, en el que també ha estat premiada la Dra. Ángela Nieto, professora de l’Institut de Neurociències (CSIC-UMH), en la categoria d’Investigació Biomèdica Preclínica.

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dimecres, 17 d'octubre de 2018 · IDIBAPS In-house Seminar

  Renée Beekman, PhD

  IDIBAPS Junior Researcher. Biomedical epigenomics

  The CLL reference epigenome project and beyond: new insights into the pathogenesis and genetic predisposition of chronic lymphocytic leukemia
  Dia:
  17/10/2018
  Lloc:
   Esteve Auditorium. CEK Building C/ Rosselló, 149-153 | 08036 – Barcelona
  Horari:
  15:00
 • dimecres, 24 d'octubre de 2018 · Liver seminars

  Krista Rombouts, PhD

  Institute for Liver and Digestive Health, University College London (UCL), UK

  Liver vascular biology
  Dia:
  24/10/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium. CEK Building C/ Rosselló, 149-153 | 08036 – Barcelona
  Horari:
  16:00
 • dimarts, 30 d'octubre de 2018 · Neurosciences Seminar

  Albert Giralt, PhD

  UB Junior Researcher. Department of biomedicine

  Development and function/dysfunction of a CA1 pyramidal neuron subtype
  Dia:
  30/10/2018
  Lloc:
  Esteve Auditorium. CEK Building C/ Rosselló, 149-153 | 08036 – Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes