Actualitat

 • Dijous, 26 d'octubre de 2017

  Les simulacions computacionals suggereixen que l'esclerosi múltiple és una malaltia única

  L'esclerosi múltiple (EM) és una malaltia autoimmune en la que el sistema immune interromp la funció de les cèl·lules nervioses a la medul·la espinal i el cervell. Això pot causar una àmplia varietat de símptomes, que inclouen visió borrosa, problemes de memòria i paràlisi, entre d'altres. Els símptomes i patrons de progressió de la malaltia en el temps poden variar entre els pacients, el que porta a suggerir que l'EM en realitat pot consistir en dues o més malalties diferents.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 26 d'octubre de 2017

  Tornen les visites escolars a l’IDIBAPS

  Aquest dimecres, 25 d’octubre, l’IDIBAPS va acollir una vintena d’estudiants de biologia de 2n de batxillerat del Col·legi Padre Damián de los Sagrados Corazones de Barcelona. Durant la visita, d’unes dues hores, els alumnes van poder conèixer la tasca que fa un centre de recerca biomèdica. Jordi Camps, de l’equip de recerca d’Oncologia gastrointestinal i pancreàtica, els va explicar com treballa un investigador i els va mostrar un laboratori, i Anna Bosch, coordinadora de les plataformes científiques els va ensenyar algunes d’aquestes plataformes.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 20 d'octubre de 2017

  Barcelona acull el XII International Meeting on Therapy in Liver Diseases

  Barcelona va acollir el passat mes de setembre el XII International Meeting on Therapy in Liver Diseases, organitzat per el Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i en aquesta edició hi van assistir més de 550 metges de tot el món. Durant la reunió es va retre homenatge al Dr. Joan Rodés, en reconeixement al seu llegat.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 19 d'octubre de 2017

  La microbiota regula la resposta immunitària de l'organisme enfront la malaltia inflamatòria intestinal

  Un article que publica avui la revista Cell revela un nou mecanisme pel qual la microbiota intestinal, el conjunt de bacteris de l’intestí, regula les respostes del sistema immune que donen lloc a malaties autoimmunes, en les que els glòbuls blancs de la sang ataquen a cèl·lules del nostre propi cos. L'estudi, coordinat per Pere Santamaria, investigador de l'IDIBAPS i de la Universitat de Calgary, revela que la microbiota intestinal s’aprofita de glòbuls blancs que causen diabetis per protegir l’hoste contra la malaltia inflamatòria intestinal.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 16 d'octubre de 2017

  Núria Bargalló, Premi SERAM 2017 a la recerca en radiologia

  La Dra. Núria Bargalló, consultora sènior del servei de Radiodiagnòstic (secció de Neuroradiologia) i coordinadora de la Plataforma d’Imatge per Ressonància Magnètica (RM) de l’IDIBAPS, és notícia per haver estat distingida amb el “Premio a la Investigación en Radiología 2017” que concedeix la Sociedad Española de Radiología Médica (SERAM) com a reconeixement als professionals que es distingeixen en el desenvolupament de l'especialitat. L'entrega del premi, que consta d'un diploma i una placa commemorativa, es farà efectiva en el transcurs de l'acte que tindrà lloc al migdia a la seu de l'Asociación Española Contra el Càncer a Madrid el proper dia 8 de novembre.

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dimecres, 20 de desembre de 2017 · IDIBAPS In-house Seminar

  Jordi Bruix, MD PhD

  IDIBAPS Team Leader Hepatic oncology

  Liver cancer: a never ending research challenge
  Dia:
  20/12/2017
  Lloc:
   Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building Rosselló 149-153 Barcelona
  Horari:
  15:00
 • divendres, 22 de desembre de 2017 · Campus Clinic Cancer Seminar

  Susana Puig, PhD

  IDIBAPS Team Leader Melanoma: imaging, genetics and immunology

  Genetics and immunology in melanoma
  Dia:
  22/12/2017
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building Rosselló 149-153 Barcelona
  Horari:
  13:15

Més actes