Actualitat

 • Dimarts, 12 de de març de 2019

  Descriuen el mapa d'alteracions genètiques en les anomalies congènites del ronyó i el tracte urinari

  Investigadors de l'Hospital Clínic - IDIBAPS han participat en un estudi, publicat a la revista Nature Genetics, que estableix un mapa complet de les alteracions genètiques que provoquen els anomalies congènites de ronyó i del tracte urinari. En l'estudi, coordinat per la Universitat de Columbia de Nova York, han participat el Dr. Josep M. Campistol, director general i nefròleg de l'Hospital Clínic i investigador de l'IDIBAPS, i la Dra. Lida Rodas, nefròloga del Clínic.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 7 de de març de 2019

  L'entrenament esportiu ajuda a disminuir pèrdues cerebrals relacionades amb l'edat

  Un article codirigit per Coral Sanfeliu, investigadora de l'IIBB-CSIC associat a l'IDIBAPS, i del CIBERESP, i per Mª Carmen Gómez Cabrera, de la Universitat de València i investigadora de INCLIVA, mostra que l'exercici físic pot mitigar algunes de les pèrdues cerebrals associades a l'edat i l'envelliment.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 5 de de març de 2019

  Investigadors de l’IDIBAPS descriuen com l’envelliment agreuja les malalties del fetge

  Investigadors de l’IDIBAPS han publicat una sèrie de tres estudis en els que descriuen l’impacte de l’envelliment en el fetge, tant en persones sanes com en el context de diferents malalties hepàtiques. Els estudis demostren que la prevalença, progressió i la resposta als tractaments no és igual en persones grans que en joves i que l’envelliment provoca un empitjorament més ràpid i una pitjor resposta a les diferents teràpies. A més, es descriu per primer cop que la signatura molecular de la malaltia hepàtica és diferent en pacients grans en comparació amb joves.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 4 de de març de 2019

  Aleix Prat i Manel Juan, guanyadors del Premi Vanguardia de la Ciència

  Aleix Prat, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic i de l’equip IDIBAPS Genòmica translacional i teràpies dirigides en tumors sòlids, i Manel Juan, cap de la Secció d’Immunoteràpia del Clínic i investigador de l’equip Immunogenètica en la resposta autoinflamatòria de l’IDIBAPS, han guanyat el Premi Vanguardia de la Ciència, un guardó organitzat de forma conjunta per La Vanguardia i la Fundació Catalunya La Pedrera. El desenvolupament d’un test per predir quines persones amb càncer respondran a la immunoteràpia ha estat votat com l’avenç científic més rellevant del 2018 a Espanya amb el 23% dels vots.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 25 de de febrer de 2019

  Desenvolupen un model animal de depressió basat en alterar la comunicació entre neurones i astròcits

  Investigadors de l'IDIBAPS, de l'IIBB-CSIC i del CIBERSAM publiquen un estudi a la revista Glia en què han desenvolupat un model de ratolí amb fenotip depressiu. Ho han aconseguit a través de la inducció d'hiperactivitat neuronal en una zona concreta de l'escorça prefrontal del cervell, que té la seva anàloga en el cervell humà, i la funció de la qual està alterada en pacients amb depressió.

  Llegir la resta de l'entrada

Agenda

 • dijous, 20 de de juny de 2019 · In-house seminar

  Carla Torrent, PhD.

  IDIBAPS Junior Researcher. Bipolar and depressive disorders

  From cognitive impairment to enhanced cognitive reserve and improved functioning in bipolar disorder
  Dia:
  20/06/2019
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS CEK Building Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes