Actualitat

 • Divendres, 3 de juliol de 2015

  Creada la primera aplicació que conté tot el coneixement disponible sobre l’Esclerosi Multiple

  Investigadors de l’IDIBAPS i de l’Hospital Clínic de Barcelona han creat la primera ontologia  que conté coneixement sobre l’Esclerosi Múltiple (EM) per avançar en la recerca translacional i clínica de la malaltia. Aquesta eina permet recopilar informació útil sobre els tractaments o les malalties associades a l’EM i que contenen tant articles científics com històries clíniques. En l’estudi, coordinat pel Dr. Pablo Villoslada, cap del grup IDIBAPS Patogenètica i noves teràpies en Esclerosi Múltiple, hi han participat el Dr. Xavier Pastor i el Dr. Raimundo Lozano de la Unitat d’Informàtica Mèdica de l’Hospital Clínic i el Dr. Albert Sáiz del servei de Neurologia de l’hospital.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 30 de juny de 2015

  Investigadors de l'IDIBAPS i del Clínic reben el premi a la millor comunicació en Gastroenterologia bàsica del Congrés de la SEPD

  Un treball realitzat per investigadors de l'IDIBAPS i l'Hospital Clínic de Barcelona ha rebut el Premi Arias Vallejo a la millor comunicació en Gastroenterologia Bàsica, presentada al LXXIV Congrés anual de la Societat Espanyola de Patologia Digestiva (SEPD). Aquest premi l'atorga la Fundació Espanyola del Aparell Digestiu (FEAD). Sergi Guixé-Muntet i el Dr. Jordi Gracia-Sancho, investigadors de l'equip IDIBAPS Hemodinàmica hepàtica i hipertensió portal, són el primer i darrer signants, respectivament. En el treball titulat "Rol de l'autofàgia endotelial hepàtica en el dany per isquèmia i reperfusió", també hi han participat els doctors Sergi Vila, Carmen Peralta, Juan Carlos García-Pagán i Jaume Bosch.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 23 de juny de 2015

  El Dr. Antoni Sisó rep el premi a la Trajectòria Investigadora en Atenció Primària de la Societat Espanyola de Medicina Familiar

  La Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) ha premiat al Dr. Antoni Sisó en la categoria de “Trajectòria Investigadora en Atenció Primària”, guardó que li ha estat entregat durant el Congrés de la semFYC que ha tingut lloc entre l’11 i el 13 de juny a Gijón. Els premis de la semFYC són de caràcter anual i s’atorguen a la trajectòria professional dels especialistes en Medicina Familiar en cinc categories diferents: universitat, innovació, docència, investigació i "tota una vida".

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 16 de juny de 2015

  L'IDIBAPS presenta el primer biobanc del món amb ADN antic de mostres humanes

  L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) posa en marxa el primer biobanc del món amb ADN antic de mostres humanes, gràcies a la col·laboració amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Es tracta d'una col·laboració entre dos centres CERCA del sistema català de recerca que han presentat avui el Dr. Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS, el Dr. Joan Gómez Pallarès, director de l’ICAC, el Sr. Francesc Tarrats, director del MNAT i el Sr. Joan Pluma, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 12 de juny de 2015

  El Dr. Elías Campo, premi Eugenio Rodríguez Pascual per les seves contribucions al diagnòstic i teràpies contra el càncer

  El Dr. Elías Campo, director de Recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona, responsable de l'equip Oncomorfologia funcional humana i experimental de l'IDIBAPS i catedràtic d'Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona (UB), ha estat reconegut amb el Premi Eugenio Rodríguez Pascual per les seves contribucions al diagnòstic i teràpies contra el càncer. En concret per la recerca sobre el linfoma de cèl·lules del mantell i el càncer de laringe. El premi el va rebre de mans del Ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, D. Alfonso Alonso, en un acte celebrat el passat 10 de juny al Casino de Madrid.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 6 de juliol de 2015

  Els Juliols 2015: Cursos d’estiu oberts a tothom!

  Investigadors IDIBAPS participen en una nova edició d’Els Juliols UB:

  Dia:
  06/07/2015
  Lloc:
  Universitat de Barcelona. Edifici Històric. Gran Via 582. 08011 Barcelona
  Horari:
  09.30
 • dijous, 9 de juliol de 2015 · Presentació del llibre Sketching científic IDIBAPS

  DIVULGACIÓ CIENTÍFICA A LES BIBLIOTEQUES?

  Pastora Martínez, Carme Fenoll, Marc Boada
  Dia:
  09/07/2015
  Lloc:
  Biblioteca Sagrada Família. C/ Provença, 480.  08025 Barcelona 
  Horari:
  19:00
 • dijous, 9 de juliol de 2015 · IDIBAPS IN-HOUSE SEMINAR

  Dr Aleix Prat

  IDIBAPS Team Leader: Translational genomics and targeted therapeutics in solid tumors

  Overcoming treatment resistance in luminal breast cancer
  Dia:
  09/07/2015
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h

Més actes