Actualitat

 • Dijous, 31 de juliol de 2014

  Nous models 3D per a l’estudi de la rinosinusitis crònica

  Segons un article publicat a la revista PLoSOne, investigadors de l'IDIBAPS reconstitueixen un epiteli respiratori nasal nou a partir de cèl·lules mare madures de la mucosa nasal, tant de teixit sa, com inflamat. Ho han aconseguit mitjançant una tècnica d'exposició del cultiu de cèl·lules primàries a l'aire.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 25 de juliol de 2014

  Euroimmun adquireix els drets d’una patent desenvolupada pel Dr. Graus i el Dr. Dalmau per al diagnòstic de malalties autoimmunes

  El Dr. Graus i el Dr. Dalmau han desenvolupat una tecnologia que permet diagnosticar, pronosticar i tractar malalts que pateixen una malaltia autoimmune associada a processos neurodegeneratius i d’alteració de la son. Es basa en la detecció, per inmunocitoquímica de cèl.lules transfectades, de la presència d’anticossos generats contra la proteïna neuronal IGLON5.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 18 de juliol de 2014

  IDIBAPS és l’entitat espanyola amb més activitats finançades per la Innovative Medicines Initiative

  S’ha publicat l’informe “Participación española en la Iniciativa de Medicamentos Innovadores (IMI)” del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI). En aquest informe es recullen els principals indicadors de participació en 8 de les 11 convocatòries de la IMI que s’han obert durant el 7è Programa Marc.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 8 de juliol de 2014

  L'IDIBAPS participa en el projecte emblemàtic Graphene Flagship

  En el marc de la Setmana del Grafè 2014, la Comissió Europea va anunciar que el projecte Graphene Flagship, una de les iniciatives europees d'investigació de major envergadura, duplica la seva mida i passa a congregar més de 140 organitzacions de 23 països. L'IDIBAPS és un dels 66 nous centres que s'adhereixen en aquesta convocatòria, a través de l'equip de la Dra. Maria Victòria Sánchez-Vives, professora ICREA i responsable del grup IDIBAPS Neurobiologia de Sistemes. La Dra Sánchez-Vives s'incorpora al projecte Neurographene, l'objectiu del qual és el desenvolupament de microagulles per mesurar l'activitat cerebral. Aquest projecte està coordinat per la Dra. Rosa Villa, del Grup de Biomonitorització del CIBER-BBN a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i també hi participa l'empresa austríaca Guger Technologies.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 3 de juliol de 2014

  Identifiquen una mutació en cèl·lules progenitores com a origen i diana terapèutica del colangiocarcinoma

  En els darrers anys, la investigació contra el càncer ha centrat part dels seus esforços en la identificació de mutacions en gens involucrats en el desenvolupament del tumor. Tot i això, els mecanismes moleculars que contribueixen a la progressió de la malaltia encara no es coneixen en profunditat. La revista Nature publica un article en el que un grup internacional d'investigadors, liderat pel Dr. Nabeel Bardesy de la Universitat de Harvard, proposa el mecanisme d'actuació d'una mutació en l'enzim IDH (isocitrat deshidrogenasa) que es dóna en les cèl·lules progenitores del fetge i provoca la progressió del colangiocarcinoma, un tipus de càncer hepàtic. En l'estudi també han col·laborat el Dr. Josep M. Llovet, professor ICREA del Grup d'Oncologia Hepàtica de l'Institut D'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), professor del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB) i director del Liver Cancer Program a la Ichan School of Medicine at Mount Sinai (New York), i la Dra. Daniela Sia i Helena Cornellà, membres del mateix grup.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 29 de setembre de 2014 · IDIBAPS SEMINAR

  Michael A. Gimbrone, Jr., M.D.

  Elsie T. Friedman Professor of Pathology Harvard Medical School Director, Center for Excellence in Vascular Biology, Brigham & Women's Hospital

  Vascular Endothelium: Nature’s Container for Blood— New Insights into its Pathobiology
  Dia:
  29/09/2014
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building c. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h
 • dilluns, 6 d'octubre de 2014 · Cicle de divulgació científica "A la Recerca de la Salut"

  Dr. Antoni Trilla

  Metge de l’Hospital Clínic i Professor de Salut Pública de la UB

  La grip de cada any: un virus complicat...
  Dia:
  06/10/2014
  Lloc:
  Auditori Centre Cívic Urgell (Comte d’Urgell 145).
  Horari:
  18:00h
 • dilluns, 27 d'octubre de 2014 · Cicle de divulgació científica "A la Recerca de la Salut"

  Dr. Ángel Chamorro

  Cap de l’equip Isquèmia cerebral: estudis clínics i experimentals, IDIBAPS i Director de la Unitat Funcional de Patologia Vascular Cerebral de l’Hospital Clínic de Barcelona

  On som en el tractament de l’ictus?
  Dia:
  27/10/2014
  Lloc:
  Auditori Centre Cívic Urgell (Comte d’Urgell 145).
  Horari:
  18:00h
 • dilluns, 24 de novembre de 2014 · Cicle de divulgació científica "A la Recerca de la Salut"

  Dra. Núria Guañabens

  Cap de l’equip Colèstasi i patologia òssia, IDIBAPS i Cap de Servei de Reumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona

  Les malalties reumàtiques, les grans desconegudes
  Dia:
  24/11/2014
  Lloc:
  Auditori Centre Cívic Urgell (Comte d’Urgell 145).
  Horari:
  18:00h

Més actes