Actualitat

 • Dimecres, 7 d'octubre de 2015

  Una nova revisió sobre trastorn bipolar remarca la importància de l’abordatge translacional de la malaltia

  Metges de l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS han elaborat una revisió sobre el trastorn bipolar que publica la prestigiosa revista The Lancet. Es tracta d’una actualització sobre els darrers avenços en l’abordatge d’aquesta malaltia, de la que es dóna una visió completa. Els investigadors fan èmfasi en la importància d’un abordatge translacional del trastorn bipolar i remarquen la necessitat de cercar biomarcadors per a un millor diagnòstic i per a un tractament personalitzat dels pacients. El treball està coordinat pel Dr. Eduard Vieta, cap de la unitat i del grup de recerca en Transtorn Bipolar al Clínic i a l’IDIBAPS, i per la Dra. Iria Grande, especialista del mateix equip.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 29 de setembre de 2015

  El Dr. Jordi Bruix, nou director científic del CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives

  El Dr. Jordi Bruix, cap de grup del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd) a l'Hospital Clínic de Barcelona i a l'IDIBAPS, ha estat nomenat nou director científic del CIBEREHD en la Comissió Permanent del CIBER, dependent de l'Institut de Salut Carlos III, celebrada aquest matí. El Dr. Bruix substitueix el Dr. Jaume Bosch, també de l'Hospital Clínic i l'IDIBAPS, que ocupava aquest càrrec des del 2006.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 28 de setembre de 2015

  Un estudi defineix el risc de càncer de còlon en pacients amb poliposi serrada

  Un grup d'investigadors de l'Hospital Clínic i de l'IDIBAPS lidera un estudi que defineix amb més precisió el risc de desenvolupar un càncer de còlon en pacients amb poliposi serrada, una síndrome en què els pòlips colorectals tenen una morfologia dentada característica. En un estudi publicat a la revista Gut, els investigadors han confirmat que aquesta síndrome predisposa al càncer de còlon però amb un risc menor del que s'havia publicat fins ara. El treball ha estat coordinat pel Dr. Francesc Balaguer, responsable de la Clínica d’Alt Risc de Càncer Colorectal de l’Hospital Clínic de Barcelona i investigador de l’equip Oncologia gastrointestinal i pancreàtica de l’IDIBAPS. La primera signant de l’article és la Dra. Sabela Carballal, especialista del Servei de Gastroenterologia del Clínic.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 22 de setembre de 2015

  L’IDIBAPS participa en un projecte europeu de 5,7M per millorar el coneixement del càncer hepàtic

  El grup de Recerca Translacional en Oncologia Hepàtica de l’IDIBAPS, encapçalat pel Dr. Josep M. Llovet, en col·laboració amb la Dra. Roser Pinyol i 8 investigadors més, participa en un projecte europeu per identificar els mecanismes moleculars que tenen un impacte directe en el desenvolupament del carcinoma heaptocel·lular (HCC). El projecte HEP-CAR avaluarà el paper d’aquests mecanismes en les diferents malalties del fetge que condueixen a un HCC –la infecció pels virus de l’hepatits B i C, el sobrepès o l’alcohol. Aquesta iniciativa de recerca, coordinada des de la Universitat de Freiburg i en la que hi intervenen un total de deu centres acadèmics europeus, forma part del programa marc de recerca i innovació europeu Horizon 2020 i té una dotació de 5,7 milions d’euros, dels quals 1M correspon a l’IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 17 de setembre de 2015

  Desenvolupat un xip d’ADN per detectar i guiar millor el tractament de la leucèmia limfàtica crònica

  Un equip d’investigadors de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l'Hospital Clínic de Barcelona, en col·laboració amb qGenomics, ha desenvolupat un xip d’ADN (o array) que permet analitzar el genoma i  determinar anomalies genètiques en la leucèmia limfàtica crònica. Aquest xip permet superar les limitacions en quant a la detecció d’alteracions de les tècniques emprades fins ara, com la hibridació in situ fluorescent (FISH), i pot ser emprada per a un diagnòstic més acurat de la malaltia.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dimarts, 13 d'octubre de 2015 · Cicle de conferències "Dilluns de Ciència: investigant per a la millora de la nostra salut"

  Dra. Anna Planas

  Investigador IIBB-CSIC/IDIBAPS

  Situació actual i tractament de l’ictus agut
  Dia:
  13/10/2015
  Lloc:
  Sala d’Actes de la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya c/Hospital 64, Barcelona. 
  Horari:
  18:30
 • dimarts, 13 d'octubre de 2015 · Seminari

  El Prime Flow RNA Assay

  Neus Romo. LabClinics
  Dia:
  13/10/2015
  Lloc:
   Auditori Esteve. c/  Rosselló 149, 08036 Barcelona
  Horari:
  15 h.
 • dijous, 15 d'octubre de 2015 · IDIBAPS IN-HOUSE SEMINAR

  Jordi Gracia, PhD

  IDIBAPS Investigator. Liver hemodynamics and portal hypertension

  The liver sinusoid in the pathophysiology and therapy of acute and chronic liver diseases
  Dia:
  15/10/2015
  Lloc:
  Esteve Auditorium IDIBAPS-CEK Building. Rosselló 149-153, Barcelona
  Horari:
  15:00h
 • dilluns, 19 d'octubre de 2015 · Cicle de conferències "Dilluns de Ciència: investigant per a la millora de la nostra salut"

  Dr. Eduardo Rodríguez Farré

  Investigador IIBB-CSIC/IDIBAPS

  Trastorns neurològics induïts per l’exposició a xenobiòtics
  Dia:
  19/10/2015
  Lloc:
  Sala d’Actes de la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya c/Hospital 64, Barcelona. 
  Horari:
  18:30
 • dimecres, 21 d'octubre de 2015 · Presentació

  Gestor curricular IDIBAPS

  Dia:
  21/10/2015
  Lloc:
   Auditori Esteve. c/Rosselló 149-153,  08036 Barcelona
  Horari:
  15:00

Més actes