Actualitat

 • Dimecres, 7 de desembre de 2016

  The Lancet publica els resultats positius d'un fàrmac en càncer de fetge quan altres alternatives fallen

  La prestigiosa revista The Lancet publica avui els resultats de l'estudi RESORCE, que demostra que un fàrmac oral, el Regorafenib, millora la supervivència de pacients amb carcinoma hepatocel·lular (HCC) quan altres alternatives de tractament fallen. Els resultats es van presentar el passat Congrés Mundial de Càncer Gastrointestinal (WCGIC) que va tenir lloc a finals de juny a Barcelona. El Dr. Jordi Bruix, cap de la Unitat d'Oncologia Hepàtica (coneguda com BCLC, Barcelona Clínic Liver Cancer) de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS i Director Científic del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd), ha coordinat aquest estudi en el que han participat 152 hospitals de 21 països d'Europa, Àsia i Amèrica.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 1 de desembre de 2016

  El Dr. Eduard Vieta, nou director científic del CIBERSAM

  El Dr. Eduard Vieta cap de servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i del grup Trastorns Bipolars de l'IDIBAPS, ha estat nomenat director científic del Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (CIBERSAM). El Dr. Vieta substitueix el Dr. Celso Arango, que ocupava aquest càrrec des de la creació del centre en l'any 2008. El Dr.Vieta era fins ara subdirector científic del CIBERSAM.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 30 de novembre de 2016

  El Clínic implantarà un nou test genòmic per predir la resposta al tractament en càncer de mama

  Investigadors de l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS lideren un estudi internacional en el qual han desenvolupat un predictor genòmic que permetrà predir la resposta del càncer de mama a la quimioteràpia. El Clínic serà el primer hospital al món en implementar aquest test de tercera generació. Un test que es basa en les dades produïdes pel test PAM50, de segona generació, i pel qual el Clínic esdevé un dels centres de referència. L’article, que publica avui la revista Clinical Cancer Research, ha estat  coordinat pel Dr. Aleix Prat, Cap del Servei d’Oncologia Mèdica del Clínic, del grup Genòmica translacional i teràpies dirigides en tumors sòlids de l’IDIBAPS i del grup Genòmica translacional del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). En l'estudi han participat diversos hospitals de l’estat espanyol dins del grup cooperatiu de càncer de mama GEICAM, investigadors de la Universitat de Carolina del Nord (EUA), del Royal Marsden Foundation Trust de Londres, de la Universitat de Otago (Nova Zelanda) i de la Universitat de Edinburgh.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 29 de novembre de 2016

  El Clínic i l’IDIBAPS recullen quatre premis de Diario Médico a les millors idees del 2016

  La festa de les Millors Idees de l’Any en matèria sanitària, impulsada per Diario Médico, ha repartit quatre premis a projectes del Clínic-IDIBAPS. L’entrega va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya el dilluns 28 de novembre i es van guardonar els projectes Living Lab Diabetes; Liver on a Chip; una app per detectar possibles casos de zika i la implantació, per primera vegada a Espanya, d’una vàlvula aòrtica descel·lularitzada.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 29 de novembre de 2016

  Sis professionals del Clínic, IDIBAPS i CAPSBE, reben el premi Excel·lència Professional del CoMB 2016

  Ahir va tenir lloc la cerimònia d’entrega dels Premis Excel·lència Professional 2016 del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). Com cada any, es concedeixen a 51 metges i 4 equips assistencials en reconeixement a la seva trajectòria profesional. En l’edició d’aquest any entre els premiats hi figuren sis professionals vinculats a l’Hospital Clínic, IDIBAPS i CAPSBE.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 12 de desembre de 2016 · IDIBAPS Seminar. Especial 20 anys

  Juan Valcárcel Juarez

  ICREA Research Professor CRG

  Networks of alternative splicing regulation in cancer
  Dia:
  12/12/2016
  Lloc:
    Auditori CEK c/ Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15h
 • dijous, 22 de desembre de 2016 · IDIBAPS In-House Seminar

  Elies Campo, MD PhD

  20 anys de recerca en neoplàsies limfoides
  Dia:
  22/12/2016
  Lloc:
   CEK Auditorium. Rosselló 149. 08036 Barcelona
  Horari:
  15 h
 • dijous, 9 de febrer de 2017 · International workshop

  Translating Colorectal Cancer Research
  Dia:
  09/02/2017
  Lloc:
  Portuguese Oncology Institute (IPO-Porto), Porto, Portugal.

Més actes