Actualitat

 • Dimarts, 31 de març de 2015

  Quatre centres de recerca biomèdica de Barcelona s'alien per escurçar la bretxa entre la recerca i la pràctica clínica

  El Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut d’Investigació Biomèdica (IRB Barcelona), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), els dos darrers vinculats respectivament als hospitals universitaris Clínic i Vall d’Hebron a Barcelona, creen el programa de formació “PhD for Medical Doctors – PhD4MD”. Aquesta és una proposta pionera que pretén traslladar més ràpidament els resultats de la investigació biomèdica que es fa a Espanya als pacients, el que es coneix com a medicina translacional.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 31 de març de 2015

  Un estudi pioner relaciona alteracions genètiques i factors ambientals en càncer de fetge

  Investigadors de l’IDIBAPS han participat en un estudi pioner en carcinoma hepatocel·lular, el càncer de fetge més freqüent, en el que s’han caracteritzat totes les alteracions genètiques que es donen en aquest tipus de tumor. En un article publicat a la prestigiosa revista Nature Genetics els científics proporcionen una visió completa de la malaltia i associen aquestes alteracions genètiques amb l’etiologia, o les característiques clíniques, dels pacients per proposar els tractaments, aprovats per altres tipus de càncer, que es podrien aplicar en cada cas. En aquest article liderat per Jessica Zucman-Rossi, del INSERM-París, hi han participat el Dr. Josep Maria Llovet, professor ICREA del Grup IDIBAPS Oncologia Hepàtica i director del Liver Cancer Program a la Ichan School of Medicine at Mount Sinai (New York), i la Dra. Roser Pinyol, investigadora del mateix grup.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 27 de març de 2015

  The Lancet Neurology, amb investigadors de l’IDIBAPS, ha presentat a Barcelona els avenços en encefalitis autoimmunes

  Avui acaba la conferencia internacional organitzada per la prestigiosa revista Lancet Neurology a Barcelona per parlar dels darrers avenços científics i clínics en el camp dels trastorns autoimmunes que afecten al sistema nerviós central. En aquestes jornades hi participen, entre d’altres, el Dr. Josep Dalmau, investigador ICREA a l’IDIBAPS, on lidera el Grup Patogènesis de malalties neuronals autoimmunes, i professor de Neurologia a la Universitat de Pennsylvania; el Dr. Francesc Graus, cap del servei de Neurologia de l’Hospital Clínic; i la periodista nord-americana Susannah Cahalan, autora del llibre Brain on Fire, en el que explica la seva experiència fins que va ser diagnosticada d’una encefalitis autoimmune, una malaltia poc coneguda fins aleshores.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 26 de març de 2015

  Es celebra la Segona Jornada d’Innovació de la Càtedra de Diabetis de l’IDIBAPS

  Els passats dies 13 i 14 de març I’IDIBAPS va acollir el segon curs de formació continuada de la Càtedra AstraZeneca d’Innovació en Diabetis. Amb l’objectiu de transmetre l’interès i el valor de la recerca per entendre, prevenir i curar la diabetis i les seves complicacions, en aquesta segona jornada es van tractar, principalment, tres temes: els beneficis de la pràctica de l’exercici físic en persones amb diabetis; l’ús de nanovacunes en l’àmbit de les malalties autoimmunes i la diabetis; i els nous prototips de mini-pàncrees artificials.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 16 de març de 2015

  El Dr. Elías Campo, premi Fundación Lilly d’Investigació Biomèdica 2015

  La Fundación Lilly ha concedit els Premis d'Investigació Biomèdica 2015 en les categories d'Investigació Preclínica i Clínica, respectivament, al Dr. Miguel Beato, investigador, fundador i primer director del Centre de Regulació Genòmica (CRG), i al Dr. Elías Campo, director de Recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona i cap de l’equip IDIBAPS Oncomorfologia funcional humana i experimental. Aquests premis reconeixen la trajectòria científica d’excel·lència d’investigadors que han contribuït a una investigació Biomèdica d’alta qualitat a Espanya.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent

Agenda

 • dilluns, 13 d'abril de 2015 · IDIBAPS SEMINAR

  Prof. Michael Zeisberg

  University Medical Centre, Göttingen

  Epigenetics of Organ Fibrogenesis
  Dia:
  13/04/2015
  Lloc:
  Auditori Esteve
  Horari:
  15:00h
 • dijous, 16 d'abril de 2015 · Jornada

  Francisco Lozano (IDIBAPS) i d'altres

  Innovació Oberta en Biomed
  Dia:
  16/04/2015
  Lloc:
  Sant Pau Recinte Modernista C. Sant Antoni Maria Claret, 167. 08025 Barcelona
  Horari:
  09:30

Més actes