Actualitat

 • Dimecres, 19 d'agost de 2015

  Nova estratègia farmacològica per a un tractament més ràpid i eficaç de la depressió

  Un estudi liderat per investigadors de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC) i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), mostra que és possible tractar la depressió de forma més ràpida i efectiva que amb els fàrmacs convencionals mitjançant oligonucleòtids inhibitoris, dirigits cap a un tipus específic de neurones. Aquests oligonucleòtids, molècules formades per una seqüència curta d'ARN, bloquegen la transcripció del transportador de serotonina, la diana terapèutica d'altres antidepressius.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 13 d'agost de 2015

  Investigadors de l’IDIBAPS elaboren una nova revisió sobre la pneumònia adquirida a la comunitat

  La prestigiosa revista The Lancet publica un seminari elaborat per investigadors de l’IDIBAPS sobre pneumònia adquirida a la comunitat. Es tracta d’un article en el que es fa una revisió exhaustiva sobre l’epidemiologia, el diagnòstic i el tractament d’aquesta malaltia. El treball està encapçalat pel Dr. Antoni Torres, pneumòleg de l’Hospital Clínic, cap de l’equip IDIBAPS Investigació aplicada en malalties respiratòries infeccioses, malalt crític i càncer de pulmó, catedràtic de la UB i coordinador del Programa de Pneumònia del CIBERES, i hi han participat la Dra. Elena Prina i el Dr. Otavio Ranzani, del mateix grup de l’IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 30 de juliol de 2015

  El Dr. Marc Claret rep un dels Ajuts Fundación BBVA a Investigadors i Creadors Culturals 2015

  El Dr. Marc Claret, cap del grup Control Neuronal del Metabolisme de l’IDIBAPS ha rebut un dels 63 Ajuts Fundación BBVA a Investigadors i Creadors Culturals en l’edició de 2015. El projecte del Dr. Claret es proposa trobar les alteracions molecular en determinats circuits del cervell, en concret de l’hipotàlem, que estan implicats en el desenvolupament de l’obesitat i la diabetis.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 29 de juliol de 2015

  Eduard Vieta, doctor "Honoris Causa" per la Universitat de València (UV)

  El Dr. Eduard Vieta, cap del servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Clínic i cap del grup de recerca de l'IDIBAPS "Bases biològiques del trastorn psíquic i Psiquiatria Nuclear", serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de València (UV), segons ha aprovat recentment el Consell de Govern d'aquesta universitat. Juntament amb el Dr. Vieta, seràn investits Amelia Valcárcel, Paul Preston, Josep Fontana, Saskia Sassen, Josep Massot, Dale W. Jorgenson i Adriano Piattelli. El Dr. Vieta és també professor titular de Psiquiatria a la Universitat de Barcelona, acreditat com a catedràtic per l’ANECA, i membre del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM), on coordina el programa de recerca en trastorn bipolar. Coedita, juntament amb el Dr. Francesc Colom, el "Manual de Psicoeducación para el Trastorno Bipolar", del que es va editar la versió xinesa el 2014.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimecres, 29 de juliol de 2015

  Investigadors d’IDIBAPS i Clínic, premiats en el concurs d’innovació en salut del VHIR

  Metges i investigadors de l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS han estat premiats en el segon Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). En la categoria d’innovació en pràctica assistencial el primer premi ha estat pel projecte “Desenvolupament d’un dispositiu quirúrgic per a l’anastomosi vascular sense sutura” liderat pel Dr. Jordi Descarrega, resident de tercer any del servei de Cirurgia Plàstica i Maxil·lofacial del Clínic. En l’apartat d’innovació en recerca, el segon premi ha recaigut en el projecte “Liver on a Chip” liderat pel Dr. Jordi Gracia-Sancho, investigador Ramón y Cajal del grup d’Hemodinàmica Hepàtica de l’IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

AnteriorSegüent