Actualitat

 • Dilluns, 1 de de juliol de 2019

  Se celebra el primer PhD Day de l’IDIBAPS

  Divendres 28 de juny es va celebrar el primer IDIBAPS PhD Day. Organitzat per la IDIBAPS PhD Community, amb la col·laboració de l'IDIBAPS, la jornada va comptar amb prop de 100 assistents. El programa va incloure la ponència de Laura Soucek, del VHIO, “Chasing undruggable targets:  inhibiting Myc to treat cancer”, un debat sobre la possibilitat de fer recerca sense models animals i una sessió de pòsters i de presentacions orals (podeu veure el programa complert en aquest enllaç).

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 28 de de juny de 2019

  Investigadors del Clínic-IDIBAPS reben dos Ajuts Merck d'Investigació

  La Fundación Merck Salud va lliurar ahir els Ajuts Merck d'Investigació en una cerimònia celebrada al Teatro Real de Madrid. En la 28a edició d'aquests ajuts s'han finançat set projectes, dotats cadascun d'ells amb 30.000 euros. D'aquests, dos han estat per investigadors de l'Hospital Clínic - IDIBAPS.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 27 de de juny de 2019

  L’IDIBAPS – Hospital Clínic rep 14 ajuts en la tercera convocatòria dels ajuts PERIS

  Aquesta setmana s'han lliurat els ajuts de les convocatòries del 2018 i 2019 del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS), en un acte en el que hi van participar la consellera de Salut, Alba Vergés, i el director general de Recerca i Innovació en Salut, Albert Barberà.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 20 de de juny de 2019

  Josep Dalmau rep el premi Fundació Lilly d'Investigació Biomèdica Clínica 2019

  El Dr. Josep Dalmau, professor ICREA i cap de l'equip d'investigació de Neuroimmunologia Clínica i experimental de l'IDIBAPS-Hospital Clínic de Barcelona, ​​ha rebut el Premi Fundació Lilly d'Investigació Biomèdica Clínica 2019 per canviar amb els seus treballs el paradigma amb què s'afronten moltes malalties neurològiques i psiquiàtriques. El Dr. Dalmau és també professor de Neruologia de la Universitat de Pennsilvania (Filadèlfia, EUA) i del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB).

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 20 de de juny de 2019

  Identifiquen un mecanisme per millorar el trasplantament d’illots pancreàtics en diabetis tipus 1

  La primera causa de pèrdua dels illots pancreàtics trasplantats és la baixa capacitat per crear nous vasos que permetin l’arribada de nutrients a les cèl·lules. Aquest és un dels principals motius pels quals aquest trasplantament falla en el tractament de la diabetis tipus 1. Investigadors de l’IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona han liderat un estudi que identifica una proteïna com a potencial moduladora de la revascularització dels illots pancreàtics. Els investigadors han demostrat, en ratolins diabètics trasplantats amb illots d’altres animals o amb illots humans, que els empelts que no tenen aquesta proteïna experimenten una major revascularització, amb el que les cèl·lules són viables i hi ha una recuperació dels nivells de sucre normals i de la tolerància a la glucosa.

  Llegir la resta de l'entrada