Actualitat

Notícies

Divendres, 17 de febrer de 2017

Arriba una nova edició del programa de doctorat que apropa la recerca i l’assistència

El Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) posen en marxa la tercera edició del programa de formació “PhD for Medical Doctors – PhD4MD.

Aquesta iniciativa, pionera a l’Estat, permet que metges rebin una formació avançada en recerca. L’objectiu final és estrènyer els lligams entre els centres d’investigació bàsica i els hospitals per fer arribar més ràpidament als pacients els resultats que s’obtenen en el laboratori.

Recerca translacional

Enguany el programa compta amb fins a 5 beques de tres anys de durada per a llicenciats en medicina que ja hagin dut a terme la residència/especialitat o l’acabin abans del 31 d’octubre de 2017. Els participants podran escollir entre diferents projectes col·laboratius que es duran a terme, d’una banda, al CRG, al CNAG-CRG, o a l’IRB Barcelona -centres de recerca en ciències de la vida reconeguts internacionalment- i d’altra banda, a l’IDIBAPS o al VHIR, centres líders en recerca translacional associats a l’Hospital Clínic i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, respectivament.

Els investigadors principals dels centres de recerca han explorat possibles col·laboracions entre grups de recerca bàsica i aplicada. D’aquí han sorgit els projectes interdisciplinaris disponibles en la convocatòria i que inclouen, entre d’altres, la identificació de nous biomarcadors i dianes terapèutiques en malalties rares i neurodegeneratives, per exemple, o aproximacions genòmiques per a conèixer i/o tractar diversos tipus de càncer.

La convocatòria s’obre avui divendres 17 de febrer i es podran presentar candidatures fins el 31 de març. També està oberta a metges que s’hagin llicenciat a la Unió Europea i puguin acreditar una formació equivalent a la residència.

Més informació a: www.phd4md.eu