Actualitat

Notícies

Dijous, 9 de de març de 2017

L’IDIBAPS compta amb tres nous grups de recerca

La Junta de govern de l’IDIBAPS ha aprovat la creació de tres nous grups de recerca. La decisió respon al resultat de l’avaluació dels investigadors finançats pels programes Miguel Servet o Ramon y Cajal (investigadors R2B) que acaben els contractes.

Tal i com es descriu en el document de carrera investigadora de l’IDIBAPS aquesta avaluació la realitza el Comitè Científic Extern en base a un informe realitzat per una agència pública externa, així com en les valoracions d’una comissió interna davant de la qual els investigadors fan una defensa oral de la seva trajectòria i el projecte de recerca pels propers 5 anys. Els tres nous grups són:

  • Biologia Vascular Hepàtica. Group leader: Jordi Gracia-Sancho. L’objectiu del grup és estudiar la biologia fonamental de les cèl·lules sinusoidals del fetge, així com les seves interaccions, en situacions de salut, en resposta a dany hepàtic agut i crònic, i en l’envelliment. Trobareu més informació clicant aquí.
  • Epigenòmica biomèdica. Group leader: José Ignacio Martin-Subero. El propòsit principal del grup és entendre les causes moleculars que provoquen la desregulació gènica en tumors limfàtics. Trobareu més informació clicant aquí.
  • Plasticitat i reparació tissular en malalties hepàtiques. Group leader: Pau Sancho-Bru. L’objectiu del grup és identificar els factors responsables de la deficient regeneració del fetge i els mecanismes que alteren la reparació tissular en les malalties hepàtiques. Trobareu més informació clicant aquí.

Amb aquests, l’IDIBAPS ja compta amb 109 grups de recerca, agrupats en una seixantena d’equips i 5 gran àrees. Trobareu la informació completa a la web.