Actualitat

Notícies

Divendres, 5 de de maig de 2017

La Comissió Europea co-finança un nou programa per captar clinician-scientists a l’IDIBAPS

El projecte de l’IDIBAPS ‘Biomedicine international training research programme for excellent clinician-scientists’ (BITRECS) ha estat un dels finançats per la Comissió Europea en la convocatòria COFUND del 2016, amb una puntuació final de 94 punts sobre 100.

El programa COFUND forma part de les Accions Marie S. Curie d'Horizon 2020 i pretén promoure programes regionals, nacionals o internacionals que fomentin l'excel·lència en la formació, la mobilitat i el desenvolupament professional dels investigadors. Així, COFUND cofinança fins al 50 per cent iniciatives d'incorporació d'investigadors, amb un fort component internacional, interdisciplinari i intersectorial.

Què és el BITRECS?

Amb una durada de 5 anys, el projecte de l’IDIBAPS pretén captar 10 clinician-scientists, un perfil especialment necessari en l’entorn de recerca translacional de l’IDIBAPS. Per aconseguir-ho, es preveu l’obertura de dues convocatòries internacionals que valoraran l’excel·lència, l’encaix a la institució i el potencial futur tant del candidat com de la proposta de recerca que presenti (avaluació peer-reviewed). La primera convocatòria s’obrirà a la tardor-hivern del 2017 i s’espera tancar el primer semestre del 2018.

El programa ofereix als beneficiaris (professionals postdoctorals) l’oportunitat de dedicar-se intensament a la recerca biomèdica durant 3 anys amb un projecte emmarcat dins de l’activitat de l’IDIBAPS. Durant aquest temps els investigadors hauran de passar entre 12 i 18 mesos en un centre estranger i la resta, de 18 a 24, a l’IDIBAPS. A part, el programa els ofereix formació, supervisió, mentoratge i la possibilitat d’establir nous contactes i de fer una estada curta en una entitat no acadèmica.

El programa no permetrà específicament fer activitat assistencial als beneficiaris. No obstant això, ha estat pensat juntament amb l’Hospital Clínic, de manera que permeti abordar translacionalment les preguntes que sorgeixen en la pràctica clínica. Així mateix, tot i que el beneficiari de l’acció és l’IDIBAPS, compta amb el suport de 18 “partner organisations” (10 nacionals i 8 internacionals) que col·laboraran en alguns aspectes específics del projecte per que es pugui implementar adequadament.