Actualitat

Notícies

Dijous, 8 de de juny de 2017

Josep Dalmau, Premi Rey Jaime I de Medicina Clínica

El Dr. Josep Dalmau, professor ICREA de l’IDIBAPS, on lidera l’equip Neuroimmunologia clínica i experimental i consultor del Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic ha estat distingit amb el Premi Rey Jaime I de Medicina Clínica/Investigació Mèdica. El Dr. Dalmau és també professor del Departament de Medicina de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB). Aquest és el tercer any consecutiu que professionals del Clínic-IDIBAPS reben aquest prestigiós guardó.

Els premis “Rey Jaime I” estan dedicats a la promoció de la ciència, la investigació i l’emprenedoria i al compromís social. Els premiats són escollits per un jurat format per més de 100 persones, totes elles personalitats de prestigi reconegudes mundialment i entre les quals aquest any es trobaven 16 premis Nobel.

El Dr. Josep Dalmau és un referent internacional en l’estudi de la neurologia i la psiquiatria. En els darrers 7 anys ha identificat un total de 8 malalties autoimmunes del cervell. Els estudis del seu grup se centren en un tipus de malalties relacionades amb l’autoimmunitat, el càncer i les proteïnes sinàptiques. En ells s’han descrit noves síndromes, els mecanismes immunològics associats, s’han identificat els antígens sinàptics, i generat tests diagnòstics, alguns dels quals són utilitzats en tot el món.

Els guanyadors de l’edició 2017 dels Premis es van anunciar aquest dimarts en un acte institucional que va tenir lloc al Palau de la Generalitat Valenciana, amb la presència del president del Consell, Ximo Puig; el President Fundador, Santiago Grisolía, el President Executiu, Javier Quesada i el Vicepresident de la Fundación Premios Rey Jaime I, Vicente Boluda. Els altres premiats en aquesta edició són Fernando Martín, en la categoría de Recerca Bàsica; Carmen Herrero, en Economia; Anna María Travaset, en Protecció del Medi Ambient; Susana Marcos, en Noves Tecnologies; i Alicia Asín, en el premi a l’Emprenedor.