Actualitat

Notícies

Dijous, 13 de de juliol de 2017

Eduard Vieta, escollit millor investigador de l’any per la Federació Mundial de Psiquiatria

Eduard Vieta, cap del grup de Trastorns Bipolars de l’IDIBAPS i del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, obté el premi de la Federació Mundial de Societats de Psiquiatria Biològica (WFSBP) en la categoria de recerca. Aquest guardó reconeix els professionals de la psiquiatria que han destacat especialment en el camp de la investigació bàsica o clínica. Se li va lliurar durant el XIII Congrés de la Federació celebrat a mitjans de juny a Copenhaguen.

Entre les aportacions més importants del Dr. Eduard Vieta, que és també professor titular de Psiquiatria per la Universitat de Barcelona, es troben la identificació de disfuncions neurocognitives i el seu tractament en el trastorn bipolar, la demostració de l’eficàcia de la psicoeducació en aquesta malaltia, i el desenvolupament clínic de nous tractaments farmacològics.

Al llarg de la seva vida professional ha publicat més de 600 articles originals en revistes internacionals, més de 370 capítols de llibres i 32 llibres complets sobre trastorn bipolar.

Considerat el psiquiatre de millor reputació d’Espanya (Monitor sanitari 2014), ha estat assessor de la presidència europea en recerca en neurociència, professor convidat de la Universitat de Harvard (Estats Units) i doctor honoris causa per la Universitat de València. Amb un factor H de 71 i més de 19.000 cites, forma part del selecte grup de científics més influents del món segons l’agència Clarivate Analytics (antiga Thomson Reuters).

Trobareu tot el detall dels premis en l’enllaç: http://www.wfsbp-congress.org/wfsbp-awards-2017.html