Actualitat

Notícies

Dimarts, 6 de de febrer de 2018

L’IDIBAPS-Clínic compta amb un nou equip de Ressonància Magnètica 3T

L’IDIBAPS-Hospital Clínic compta amb una nova Ressonància Magnètica (RM) de 3 Tesles. Aquest nou equipament té un imant més potent i permet obtenir millors imatges dels òrgans i teixits que els aparells de ressonància convencionals, que són d’1.5T. 

La substitució de l’antiga RM s’ha fet gràcies, en part, a un ajut del Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) y el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) per a infraestructures obtingut per la Plataforma d’Imatge per Ressonància Magnètica de l’IDIBAPS (codi del projecte IBPS15-EE-3688).

Amb l’actualització d’aquest equipament s'ha fet una aposta per estar al dia amb les noves tècniques d’adquisició de imatge per ressonància magnètica. La nova màquina és una RM 3T PRISMA de SIEMENS que està preparada per fer estudis d’imatge cerebral, cardíaca i d'altres parts del cos amb una gran resolució espacial i temporal. Per exemple, permet fer estudis de connectivitat cerebral amb més resolució que fins ara.

Aquesta tecnologia puntera permetrà la participació dels investigadors del campus Clínic en projectes internacionals i millorar en el diagnòstic, estudi i seguiment dels pacients.