Actualitat

Notícies

Dimarts, 27 de de novembre de 2018

Tretze investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i la Universitat de Barcelona al rànquing dels millors del món

Tretze investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona (UB) figuren en la llista dels científics més influents del món, publicada per Clarivate Analytics. La llista identifica els experts que es troben en l’1% més citat de la seva especialitat en diverses àrees d’estudi.

Es tracta de Vicente Arroyo, Joan BladéJordi BruixElias CampoJosep DalmauRamón Estruch, Francesc GrausJosep M. LlovetJulià Panés, Joaquim Radua, Emili Ros, Eduard Tolosa i Eduard Vieta.

També hi figuren tres investigadors de la Universitat de Barcelona, Manel Esteller, Josep M. Haro i Rosa Maria Lamuela. La Universitat de Barcelona és la universitat espanyola amb més investigadors altament citats, 13, i la segona institució de l’Estat després del CSIC.

Els Highly Cited Researchers de Clarivate Analytics —l’antiga branca dedicada a la Propietat Intelectual i Ciència de l’agència Thomson Reuters— és una de les classificacions més reputades entre la comunitat acadèmica i científica internacionals. A la llista hi apareixen 4.058 noms més rellevants del món en 21 camps de la ciència i les ciències socials, que van des de la medicina clínica i les neurociències, fins a l’agricultura, l’economia o el medi ambient. Aquest any, a més, s’incorpora una categoria transversal (Cross-Field) per identificar 2.000 autors més que han tingut una influència substancial en diversos dels camps en la darrera dècada. D’aquests, 119 són investigadors que treballen a institucions espanyoles.

En la seva elaboració, els experts en bibliometria de Clarivate Analytics han analitzat els articles científics que estan entre l’1% dels més citats per camp i any al Web of Science (els Highly Cited Papers). Aquest any s’han tingut en compte més de 140.000 articles publicats entre 2006 i 2016. Aquesta classificació internacional és també un component clau de molts rànquings de gran projecció mundial en el món universitari, con ara l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai.