Actualitat

Notícies

 • Dijous, 4 de d’abril de 2019

  Aleix Prat rep una beca de la AACR per analitzar els gens d'un subtipus de càncer de mama

  Aleix Prat, Cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic i del grup de Genòmica Translacional i Teràpies Dirigides en Tumors Sòlids de l'IDIBAPS i Director Científic de Solti, ha rebut el premi de l'Associació Americana per a la Investigació en Càncer ‘AACR Career Development Award’. Aquest premi, concedit en el marc del congrés de la AACR, reconeix als investigadors que més han destacat en l'àmbit de la investigació traslacional en càncer de mama.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 4 de d’abril de 2019

  Demostren el potencial d'una nova teràpia biològica en hidatidosi secundària

  Investigadors de l'Hospital Clínic - IDIBAPS demostren que la infusió de formes solubles de dues proteïnes limfocitàries, CD5 i CD6, té efectes beneficiosos en hidatidosi secundària, una malaltia parasitària molt freqüent en zones rurals de tot el món. Aquesta malaltia s’adquireix per contacte amb gossos infectats o ingesta d'aliments d'origen boví, oví o porcí contaminats. L'estudi, realitzat en ratolins i publicat a la revista PLoS Neglected Tropical Diseases, l'han coordinat el Dr. Francisco Lozano, cap de l'equip IDIBAPS sobre Immunoreceptors del sistema innat i adaptatiu i Consultor Sènior del Servei d'Immunologia del Clínic, i el Dr. Gustavo Mourglia-Ettlin, docent i investigador de la Facultat de Química de la Universitat de la República (Montevideo - Uruguai).

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dimarts, 2 de d’abril de 2019

  El tractament anti-plaquetari evita la progressió del fetge gras a càncer de fetge en models animals

  Un estudi publicat a la revista Nature Medicine proposa un canvi de paradigma en l’abordatge de l’esteatohepatitis, el grau més avançat del fetge gras no alcohòlic, una de les malalties responsables de l’augment en la incidència en els casos de càncer de fetge.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 29 de de març de 2019

  El Trastorn Bipolar afecta la intel·ligència emocional

  Investigadors de l'Hospital Clínic-IDIBAPS i del CIBERSAM han estudiat la intel·ligència emocional de persones que tenen trastorn bipolar, i les variables sociodemogràfiques, clíniques i neurocognitives implicades. Els resultats, publicats a la revista Acta Psychiatrica Scandinavica, indiquen que el dèficit d'intel·ligència emocional associat al trastorn bipolar és més accentuat en pacients homes, amb un coeficient intel·lectual baix, amb antecedents familiars de trastorns de l'estat d'ànim i amb dificultats neurocognitives en funcions executives.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 28 de de març de 2019

  Descobreixen un nou mecanisme responsable de la migranya

  Investigadors de l’IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona han participat en un estudi publicat a la revista Neuron en el que han identificat un nou mecanisme molecular relacionat amb la migranya. En concret, han identificat com una mutació provoca una disfunció d'unes proteïnes que augmenten l’activitat neuronal i indueixen el dolor migranyós. En l’estudi coordinat per Guillaume Sandoz, investigador del Centre Nacional de Recerca de França (CNRS) i de la Universitat de Niça, hi han participat Xavier Gasull, professor de la Universitat de Barcelona, i Alba Andrés-Bilbé, ambdós del grup de recerca en Neurofisiologia de l’IDIBAPS i de l’Institut de Neurociències de la UB (UBNeuro).

  Llegir la resta de l'entrada