Actualitat

Notícies

 • Dimecres, 5 de de desembre de 2018

  Quatre professionals de Clínic, IDIBAPS i CAPSBE reben el premi Excel·lència Professional del COMB 2018

  Dilluns va tenir lloc la cerimònia d’entrega dels Premis Excel·lència Professional 2018 del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB). En l’edició d’aquest any, 51 professionals i quatre equips assistencials van rebre el premi en reconeixement a l’excel·lència i la Qualitat en la seva activitat. Entre els premiats hi figuren quatre professionals vinculats a l’Hospital Clínic, IDIBAPS CAPSBE.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dilluns, 3 de de desembre de 2018

  Lliurament de premis del segon concurs de fotografia de l'IDIBAPS

  Divendres passat, 30 de novembre, es va celebrar l'acte d'entrega de premis del II concurs de fotografia científica de l'IDIBAPS. Al concurs s’hi van presentar prop de 90 imatges, quasi el triple que l’any passat. Les fotos es van sotmetre a votació popular a través de Facebook. Les quinze amb més vots van fer-se arribar a un jurat, que va triar les tres guanyadores.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 30 de de novembre de 2018

  Un estudi proposa personalitzar el seguiment per colonoscòpia en pacients amb poliposi serrada

  Investigadors de l’Hospital Clínic-IDIBAPS participen en un estudi publicat a la revista Endoscopy en el que demostren que els pacients amb poliposi serrada tenen un risc elevat de desenvolupar una lesió que pugui convertir-se en un tumor maligne, mentre que el risc de tenir un càncer colorrectal (CCR) és baix. El seguiment per endoscòpia per detectar el càncer en una fase precoç o detectar les lesions precursores permet l’eliminació dels pòlips i disminuir la incidència de càncer i, ara, els investigadors han determinat que es pot personalitzar en funció del risc de cada pacient.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Divendres, 30 de de novembre de 2018

  Validen la utilitat d’un sistema de visualització endoscòpica per a la presa de decisions en l’extracció de pòlips

  Investigadors del Clínic-IDIBAPS coordinen un estudi multicèntric que avalua la utilitat del sistema de classificació per Narrow-Band Imaging (NBI) - un sistema de visualització endoscòpia-, per predir quins pòlips del còlon estan degenerats i, que per tant, s’han d’operar directament. La Dra. Maria Pellisé, especialista de la Secció d’Endoscòpia, Proves Funcionals i Motilitat del Servei de Gastroenterologia de l’Hospital Clínic, és la coordinadora de l’estudi publicat a la revista Gastroenterology. El Dr. Ignasi Puig, de l’Hospital de Manresa, és el primer autor de l’article.

  Llegir la resta de l'entrada

 • Dijous, 29 de de novembre de 2018

  Joan Albert Barberà rep el premi a la 'Millor trajectòria clínica en Malalties Rares” de l’AELMHU

  L’Asociación Española de Laboratorios de Medicamentos Huérfanos y Ultrahuérfanos (AELMHU) ha concedit el premi a la Millor trajectòria clínica en Malalties rares a Joan Albert Barberà, cap del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia Respiratòria de l’Hospital Clínic, cap de l’equip Mecanismes fisiopatològics de les malalties respiratòries de l’IDIBAPS i coordinador del programa d’hipertensió pulmonar del CIBERES. El premi reconeix l’activitat clínica desenvolupada pel Dr. Barberà en aquesta malaltia.

  Llegir la resta de l'entrada