Participació

Altres projectes nacionals i internacionals

L'IDIBAPS reuneix qualitats que poden ser de gran utilitat posades al servei del desenvolupament de fàrmacs, la cooperació internacional i la recerca cooperativa internacional.

Marató de TV3

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3. El seu objectiu és obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. L’IDIBAPS i els seus investigadors sempre han jugat un paper actiu en la divulgació de les malalties que proposa any rere any la Marató de TV3. Aquest Institut també ha estat un dels centres que ha rebut un major impuls econòmic amb els seus ajuts per a la recerca. Gràcies als fons recaptats per aquesta iniciativa solidària s’han finançat nombroses línies de recerca amb resultats esperançadors.

Prestigi Internacional

L’IDIBAPS és un centre de recerca biomèdica de referència al Sud d’Europa. Els investigadors d’aquest Institut participen en iniciatives de gran envergadura nacionals i internacionals. Alguns exemples en són la participació en projectes finançats pels NIH americans i l’INSERM francès, o bé les col·laboracions amb centres de recerca com el Karolinska Institutet (Suècia), el Mount Sinahi School of Medicine (EEUU), la Malaria Vaccine Iniciative, la Universitat de Yale, la Universitat de Leuven o la Juvenil Diabetis Research Foundation.

Indústria Privada

L'IDIBAPS constitueix el marc idoni per dur a terme diverses de les etapes crucials en el procés de desenvolupament de nous medicaments. La resposta a molts problemes i incògnites clíniques només pot abordar-se mitjançant la col·laboració dels recursos materials i humans de la indústria farmacèutica i de centres de les característiques d’aquest Institut. L'IDIBAPS constitueix un interlocutor privilegiat per a la indústria farmacèutica, ja sigui de capital nacional o multinacional. La Unitat d'avaluació, suport i prevenció (UASP) està dotada dels recursos necessaris per gestionar amb eficiència la col·laboració amb la indústria farmacèutica, tant en el disseny com en la realització, l'anàlisi i l'aprovació d'assaigs clínics amb medicaments en fases I, II, III i IV.

L'IDIBAPS manté en l'actualitat línies de col·laboració estables amb empreses dedicades a la biomedicina i la biotecnologia. Cada any s'avaluen prop de 300 assaigs clínics amb medicaments o dispositius biomèdics en diverses fases de desenvolupament, dels quals un 75 % són promoguts per empreses privades.