Qui som?

Adhesions

Transparència en experimentació animal

L’IDIBAPS està adherit al Acuerdo de Transparencia en Experimentación Animal que promou la Confederación de Sociedades Científicas de España (COSCE), en col·laboració amb la European Research Association (EARA).

L’acord es va presentar el 20 de setembre de 2016 i reconeix que la recerca amb animals desenvolupa un paper essencial en la comprensió de la salut i les malalties i en el desenvolupament de tractaments mèdics. Sense l’ús d’animals no es disposaria de molts del medicaments moderns, com són els antibiòtics, les vacunes i les tècniques quirúrgiques que es donen per fet en la medicina humana i veterinària actuals.

Alguns dels treballs importants i pioners pels quals l’IDIBAPS és reconegut, i que han dut a millores importants en la vida de les persones, només han estat possibles mitjançant l’ús de models animals. Un bon exemple és el desenvolupament d’anticossos monoclonals humans i les tècniques quirúrgiques més innovadores.

El benestar animal i la bona ciència van de la mà, és per això que a l’IDIBAPS complim els estàndards més alts en aquest àmbit. La nostra recerca sempre és aprovada pel Comitè Ètic d’Investigació Animal, que entre d’altres, s’esforça per reduir al màxim el nombre d’exemplars que cal emprar.

L’IDIBAPS també s’ocupa de garantir que els investigadors involucrats en l’experimentació comptin amb la formació i els coneixements necessaris, i es compromet a proporcionar els recursos per al correcte manteniment dels animals pel que fa a instal·lacions, manutenció, benestar i atenció veterinària.

Tot i que els animals continuaran tenint un paper en la recerca biomèdica del futur, l’objectiu de l’IDIBAPS és utilitzar-ne el menor nombre possible. En aquest sentit, els nostres investigadors busquen activament formes per refinar la ciència i reduir-ne –i en última instància, reemplaçar-ne l’ús.