Qui som?

Entitats

L'IDIBAPS és un centre de recerca capdavanter gràcies a la història i el potencial de les quatre institucions que el configuren:

 • Hospital Clínic de Barcelona

  www.hospitalclinic.org

  L'Hospital Clínic de Barcelona és un centre centenari. Al llarg de la seva història s’ha convertit en un referent assistencial i de recerca al Sud d’Europa. És un dels principals centres d’assistència mèdica d’Espanya, i el primer en producció científica. Ofereix una assistència de qualitat centrada en l’atenció al pacient, una investigació biomèdica del màxim nivell competitiu i una gran dedicació docent per formar professionals. Tot plegat s’emmarca en l’excel·lència d’una gestió equilibrada, amb l’objectiu d’oferir a la societat una medicina humanitzada d’avantguarda. L’Hospital Clínic es divideix en serveis i instituts agrupats per especialitats. La seva experiència i història són un dels pilars sobre la qual es recolza l’activitat de l’IDIBAPS.

 • Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona

  www.ub.edu

  La Universitat de Barcelona (UB) és una institució de referència en docència i recerca, tant dins del territori català com fora de les seves fronteres. L’estreta relació que manté amb l’IDIBAPS es canalitza a través de la seva Facultat de Medicina, que és la primera en l’àmbit català amb la nota de tall més alta, així com la primera de l’Estat en la classificació internacional que publica periòdicament la Universitat de Xangai. A la Facultat de Medicina es porten a terme els estudis de grau en aquesta titulació i també de postgrau (Màsters i Doctorat, entre d’altres), reflex de les diverses línies d’investigació del seu professorat; així mateix, a les seves aules s’hi organitzen diversos cursos de formació continuada. La col·laboració amb l’IDIBAPS respon als objectius generals de la Universitat catalana: preparar metges ben formats, motivar la formació continuada i autònoma dels alumnes, establir les bases per a la posterior especialització dels graduats, optimitzar l’atenció a la salut i, sobretot, impulsar la investigació en aquest àmbit.

 • Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC)

  www.iibb.csic.es

  L’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) del Consell Superior d’Investigacions Científiques està format per quatre departaments. La majoria de les seves instal·lacions estan ubicades sobre l’edifici de Consultes Externes de l’Hospital Clínic de Barcelona. L’activitat de l’IIBB s’emmarca en la investigació biomèdica, essencialment bàsica, però amb una clara orientació cap a les Ciències de la Salut aplicades. Per a aquesta tasca, l’Institut compta amb personal especialitzat i instal·lacions centralitzades de cultiu de teixits, radioactivitat, microscòpia, anàlisis de la imatge i anàlisis químic. Es tracta d’una font constant d’innovació i producció científica en camps molt diversos de la investigació bàsica i clínica.

 • Departament d’Economia i Coneixement (DEC) de la Generalitat de Catalunya

  www.gencat.cat

  El Departament d’Economia i Coneixement (DEC) abraça bona part de les àrees estratègiques del Govern que han de fer de Catalunya un país encara més competitiu, transformant l’economia productiva tradicional en l’economia del coneixement. Aquest Departament alinea les polítiques d’innovació i internacionalització, vetlla per la qualitat del sistema universitari català i aposta per la recerca com a motor de progrés econòmic i social. Des del DEC s'impulsen polítiques basades en la innovació, la competitivitat, la identitat i la singularitat. L’objectiu de la conselleria és convertir Catalunya en un autèntic motor econòmic d’Europa i punt d’atracció de talent de la Mediterrània.