Qui som?

Recursos econòmics

Les xifres econòmiques de l'Institut són un altre exemple dels seus alts nivells de competitivitat. El finançament de la recerca IDIBAPS, procedent de múltiples fonts públiques, principalment de crides de projectes competitius, assegura la sostenibilitat i la capacitat de lideratge dels investigadors i dels seus projectes científics.

El finançament de l'IDIBAPS durant 2014 va ascendir a més de 24,4 milions d'euros. Al voltant del 23% d'aquesta quantitat correspon a l'aportació de la Generalitat de Catalunya des del Departament d'Economia i Coneixement (DECO) i el Departament de Salut (DSALUT). La resta del finançament obtingut per IDIBAPS durant 2014 correspon a les convocatòries de finançament de la recerca (62%, CALLS FOR FUNDING), així com els contractes i convenis de cooperació amb entitats privades (11%, PRIVATE FUNDING), els serveis de les plataformes de l'IDIBAPS (3%, CORE FACILITIES) i d’ingressos financers (FINANCIAL INCOME).

Recursos públics i privats per a la recerca

El finançament obtingut al 2014 d'institucions públiques i privades és un dels principals motors de la investigació que ha fet possible l'excel·lència de l’IDIBAPS. Algunes de les principals fonts públiques de finançament són la Comissió Europea (ERDF, FP7, H2020), el Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO), l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i els Instituts Nacionals de Salut (NIH) dels Estats Units, entre molts altres. La xarxa de col·laboració que IDIBAPS està assolint és molt àmplia, abasta els cinc continents i més de 40 països. Investigadors de l'IDIBAPS participen en centenars de consorcis nacionals i internacionals.